Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulietta met nieuwe 1.6 turbodieselmotor en automatische TCT versnellingsbak

Alfa Romeo heeft de Giulietta uiterlijk meer in lijn gebracht met de Alfa Romeo Giulia. Nieuw is ook de 1.6 JTDm dieselmotor die is gekoppeld aan Alfa TCT, de automatische transmissie met dubbele koppeling.

De prestaties spreken voor zich: van 0-100 km/h in 10,2 seconden en een topsnelheid van 195 km/h, terwijl de CO2-uitstoot en het verbruik van de ECO versie uitkomen op respectievelijk 99 g/km en 3,8 l/ 100 km. Hiermee valt de auto in de voor zakelijke rijders interessante 21% bijtellingsklasse. De nieuwe 1.6 JTDm dieselmotor maakt gebruik van het derde generatie Common Rail injectiesysteem, dat nog preciezer de brandstofinspuiting regelt. De motor levert 120 pk bij 3.750 toeren en heeft het hoogste koppel in zijn klasse: 320 Nm bij 1.750 toeren.

160225_Alfa-Romeo_Nuova-Giulietta_02

Het overige motoraanbod van de vernieuwde Giulietta bestaat uit 4 benzine en 2 dieselmotoren. Beide dieselmotoren, de 1.6 JTDm/ 120 pk en 2.0 JTDm/ 150 pk, kwalificeren zich voor 21% bijtelling.

De vernieuwde Giulietta heeft een nieuwe grille met honinggraat, andere voorbumper, donkere koplampen, satijnen deurgrepen en nieuwe uitlaten. Ook het nieuwe Alfa Romeo-logo is voor het eerst te zien op de Giulietta. Binnenin vindt men nieuwe zwartgrijze of volledig zwarte stoelen en nieuwe matzwarte interieurdelen. Het 5″ of 6,5″ Uconnect infotainmentsysteem is te voorzien van handige Uconnect LIVE services, zoals muziek van Deezer en Tuneln en nieuws van Reuters. Op Uconnect zijn verder bijvoorbeeld ook Facebook en Twitter te installeren. Hoe zuinig(er) te rijden wordt inzichtelijk door de rijcoaches eco:Drive en my:Car. Met het nieuwe Alfa Performance krijg je een volledig beeld van álle prestaties en rijstatistieken op het 6,5″ display.

160225_Alfa-Romeo_Nuova-Giulietta_14

Nieuw zijn ook de uitvoeringen die variëren van de standaard ‘Giulietta’ tot de luxe ‘Giulietta Super’ en de sportieve ‘Giulietta Veloce‘. In aanvulling hierop zijn vier pakketten te kiezen: Veloce, Lusso, Comfort en Visibility.

In totaal biedt Alfa Romeo elf exterieurkleuren, waaronder de twee nieuwkomers Bianco Alfa en Grigio Lipari, en nieuwe velgsoorten.

Standaard is de vernieuwde Italiaan onder meer voorzien van een met leder bekleed stuurwiel, climate control, 5″ Uconnect met Uconnect Live Services, Alfa DNA, ESC (met ASR en Hill Holder), zes airbags en elektrische ramen vóór en achter.

160225_Alfa-Romeo_Nuova-Giulietta_05

Alfa Romeo biedt op alle Giulietta’s, behalve de 240 pk sterke Veloce, het Super-uitrustingsniveau aan. Hiermee worden de inzittenden nóg meer verwend dankzij onder meer ‘dualzone automatische climate control’, cruise control en armleuning voor. Standaard op de Super zijn 16″ lichtmetalen velgen. Het luxe Lusso pakket omvat onder meer in hoogte verstelbare lederen stoelen, armleuningen voor en achter èn aluminium instaplijsten.

Veloce bestaat uit onder andere sideskirts, sportbumpers, 17″ lichtmetalen velgen en koplampen met carbon look. Het interieur is uitgerust met nieuwe stoelen die zijn bekleed met leder en alcantara. Verder zien we aluminium pedalen, sportstuur met rode stiksel en zijn het dashboard en deurpanelen voorzien van een carbon look.

De vernieuwde Giulietta staat begin april bij de Alfa Romeo dealer.

160225_Alfa-Romeo_Nuova-Giulietta_08

One thought on “Alfa Romeo Giulietta met nieuwe 1.6 turbodieselmotor en automatische TCT versnellingsbak

Geef een antwoord