Porsche

Porsche blijft bij 911-model

lavoitureporsche911bOude liefde roest niet, een spreuk die door de nieuwe 911 Targa wordt bevestigd. Het unieke voorkomen van de 911 Targa wordt gekenmerkt door de Targa beugel. Dit ontwerp is gebaseerd op het oorspronkelijke ontwerp van de eerste Porsche Targa uit 1966. Achter deze beugel schuilt een innovatieve constructie waarmee het dak binnen 20 seconden opent.

Een slimme lichtgewicht constructie is bij Porsche een vanzelfsprekendheid. Dit komt tot uitdrukking door de grote hoeveelheid aluminium, magnesium, kunststoffen en staalplaat van hoge treksterkte. Alle grondstoffen worden specifiek geselecteerd. Bovendien worden voornamelijk milieuvriendelijke lakken op waterbasis toegepast. Alle lichtgewicht materialen lenen zich goed voor recycling. Alle kunststof onderdelen worden speciaal gemerkt, zodat ze aan het einde van de levensduur gescheiden te recyclen zijn. Kortom, de 911 kan tegenwoordig voor ca. 95% worden hergebruikt.

Alle Porsche modellen – en daarmee ook de 911 modellen – zijn uiteraard geschikt voor brandstof waaraan tot 10% ethanol is toegevoegd, bijvoorbeeld ‘E10’. Ethanol levert een positieve bijdrage aan de CO2-huishouding, omdat de biologische brandstof wordt gemaakt van planten, die CO2 uit de atmosfeer onttrekken om te kunnen groeien.

lavoitureporsche911aIn de 911 Targa 4 is er één punt waar alle krachten samenkomen: het stuurwiel. Hier worden mens en machine een eenheid. Alle stuurwielen beschikken daarom standaard over een met glad leder beklede stuurwielkrans die veel grip biedt in een hoogwaardig ergonomisch design. Een geïntegreerde fullsize airbag is standaard.

Geef een antwoord