Volkswagen

Polo First Edition alleen voor snelle beslissers

LaVoitureVWPolo2Begin maart wordt hij officieel gepresenteerd, in mei start de levering en nu is hij al bestelbaar: de vernieuwde Polo. Als First Edition is hij niet alleen exclusief door zijn riante standaarduitrusting, maar ook door de beperkte oplage van 1.000 stuks. De Polo First Edition is er vanaf 16.750 euro. Er is in eerste instantie keus uit diverse benzinemotoren.

De Polo First Edition heeft de Comfortline als basis. Standaard zijn dus sowieso Climatic airco, cruise control, Radio Composition Touch met 12,7 cm aanraakscherm en mistlampen met bochtverlichting. De First Edition vult dit aan met het Designpakket (16-inch lichtmetalen wielen, extra donker getint glas achter), een klein lederpakket, sportstoelen, aluminium pedalen, het Connectivitypakket (Bluetooth telefoonvoorbereiding, multimediabox met USB-kabel), buitenspiegels in hoogglans zwart, LED-kentekenverlichting en First Edition-stijlkenmerken.

LaVoitureVWPolo3Met 20% bijtelling
De Polo First Edition is er in eerste instantie met keus uit drie benzinemotoren in combinatie met een handbak; dieselmotoren en de DSG-transmissie worden eind maart bestelbaar. De basis wordt gevormd door de 55 kW/75 pk sterke benzinemotor en daarnaast zijn er twee 1.2 TSI-benzinevarianten (66 kW/90 pk en 81 kW/110 pk). Alle Polo First Edition-modellen komen bij zakelijke inzet in aanmerking voor maar 20% fiscale bijtelling.

LaVoitureVWPolo1De vernieuwde Polo in het kort
De vernieuwde Polo heeft een aangescherpt uiterlijk en is als eerste in zijn klasse leverbaar met LED-hoofdverlichting. In het interieur valt het nieuwe dashboard op. Ook nieuw: infotainment-/navigatiesystemen met grote aanraakschermen. MirrorLink maakt het mogelijk om met apps (internet)functies van smartphones via de auto te bedienen. Ook digitale radio (DAB+) is leverbaar. Standaard op elke Polo: Multi-Collision Braking, dat doorschieten na een aanrijding voorkomt. De Polo is er ook met radargestuurde adaptieve cruise control, Front Assist, City Emergency Braking en vermoeidheidsherkenning. Voor de dynamiek is er het Sport select-onderstel met elektronisch gestuurde schokdempers.

Geef een reactie