Porsche

Porsche Museum Stuttgart verwelkomt driemiljoenste bezoeker

Zeven jaar na de opening in 2009 heeft het museum van Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG in Stuttgart de driemiljoenste bezoeker verwelkomd. Het waren Justine en David Boscaglia uit Melbourne (Australië). Achim Stejskal, Hoofd van het Porsche Museum, verraste het tweetal met een waardecheque voor een onvergetelijke ervaring: een volledig weekend Porsche rijden in een Porsche naar keuze.

Het Porsche Museum trekt dus niet alleen fans uit Duitsland; van over de hele wereld doen liefhebbers van het merk het museum aan, goed voor de helft van het totale aantal bezoekers. In het openingsjaar 2009 bezochten een half miljoen sportwagenliefhebbers het museum. In juni 2011 was de éénmiljoenste bezoeker een feit, tweeënhalf jaar later gevolgd door de tweemiljoenste. Afgelopen jaar kwamen 455.730 Porsche-fans naar het museum, een toename van 8 procent vergeleken met 2014.

Nieuwe expositie
De aantrekkingskracht van het museum wordt nog deze maand verder vergroot met de opening op 27 april van de nieuwe expositie ‘Het Transaxle Tijdperk. Van de 924 tot de 928’. Centraal staan tijdens deze tentoonstelling de Porsche-modellen uit de jaren ’70, ’80 en ’90 met de krachtbron in het vooronder.

500_pm-3-millionstergast-high-003

Meer interactie
Eveneens nieuw in het museum is de interactieve ‘Porsche Touchwall’, waar bezoekers op speelse wijze worden meegenomen door de geschiedenis van het merk. De 12 meter lange touchwall is voorzien van een intelligent bezoeker-volgsysteem dat geïnteresseerden op virtuele wijze meeneemt door negen decennia automobielhistorie. Meer dan 3.000 foto’s, tekeningen, posters en advertenties presenteren bezoekers een beeld van de periode 1931 tot en met het heden.

Nog zo’n permanente noviteit van het museum is het interactieve ‘Porsche in the Mix’, wereldwijd uniek in zijn soort. Hier kiezen bezoekers eerst hun favoriet uit zeven Porsche-modellen, waarbij de installatie vervolgens de kenmerkende geluiden van de modellen – variërend van de 356 tot aan de 911 en 918 – ten gehore brengt. Via een touchscreen kan de bezoeker vervolgens geluiden toevoegen, waaronder de knipperlichten, het sluiten van portieren en de motor sound, om op die manier een geheel eigen muzikale mix te creëren.

Het Porsche Museum is van dinsdag tot en met zondag en op alle reguliere vakantiedagen geopend van 09.00 tot 18.00 uur.

Geef een reactie