BMW

Trendsettende luxe: BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS

Ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van BMW Group verschijnt in een oplage van slechts honderd stuks de BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS – een speciale uitvoering die door BMW Individual is ontwikkeld. De BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS combineert innovatie, efficiency en rijdynamiek met de exclusieve, speciaal op de BMW 7 Serie afgestemde extra’s van BMW Individual op het gebied van styling en uitrusting. Er zal er één van naar Nederland komen.

De BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS biedt keuze uit drie aandrijflijnen, met en zonder intelligente xDrive vierwielaandrijving. De jubileumversie is er als BMW 740Le iPerformance en BMW 740Le xDrive iPerformance met plug-in hybrideaandrijving, de BMW 750Li en BMW 750Li xDrive met V8-motor en de BMW M760Li xDrive Excellence met V12-motor.

Ongeacht de aandrijflijn is de auto voorzien van een exclusieve carrosseriekleur, lichtmetalen 20-inch BMW Individual-wielen en een verfijnde interieurafwerking met onder meer Merino-lederen bekleding. De uitrusting omvat zelfs een exclusieve Montblanc-vulpen in dezelfde kleur en met dezelfde fraaie afwerking als de auto. De pen wordt uitsluitend bij de auto geleverd.

P90215376_lowRes_bmw-individual-7-ser

Exclusieve carrosseriekleur en uitvoeringsdetails van BMW Individual.
De BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS wordt voorzien van BMW Individual-uitrusting in een productieproces dat draait om compromisloze kwaliteit, traditionele stijl en individuele handmatige afwerking. De jubileumuitvoering is direct te herkennen aan de carrosseriekleur Centennial Blue metallic – exclusief voor alle honderd exemplaren. Dankzij het geavanceerde lakproces accentueert de lak de lijnen van de auto. De glans en diepte zijn daarbij uitzonderlijk.

Techniek en design van het hoogste niveau vloeien ook samen in de lichtmetalen BMW Individual 20-inchwielen met V-spaakstyling, tweekleurig uitgevoerd in zilvergrijs en metaalgrijs en voorzien van banden van verschillend formaat. Een exclusieve, handgemaakte ‘zegel’ met de tekst THE NEXT 100 YEARS siert de B-stijlen, de strip boven het dashboardkastje en de hoofdsteunen voor- en achterin. De deksel van de bekerhouder aan de voorzijde van de middenconsole is voorzien van de inscriptie ‘1 of 100’.

P90215382_lowRes_bmw-individual-7-ser

BMW Individual Merino-leder.
De luxueuze rijervaring en het exclusieve comfort van de BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS is mede te danken aan het design van het interieur. Dat voldoet tot in de kleinste details aan de hoogste maatstaven. Het interieur is bekleed met het fijnste BMW Individual Merino-leder in de kleur Smoke White met zwarte accenten. De lederen bekleding van de zitplaatsen, de portieren, de B-stijlen, het instrumentenpaneel, de middenconsole en de armsteunen voelen aangenaam zacht en verfijnd aan. Het leder wordt geselecteerd op de gaafheid van het oppervlak en uiterst zorgvuldig behandeld tijdens de productie, zodat de natuurlijke, open structuur intact blijft en het ademende leder superieur comfort biedt. De doorgestikte oppervlakken van de stoelen, de met de hand geweven biezen en de contrasterende stiksels laten zien dat bij de vervaardiging zorgvuldigheid en aandacht voor details centraal staan.

De vloerbedekking, veiligheidsgordels en de hemelbekleding van BMW Individual zijn van alcantara in de kleur Smoke White. De ambiance in het interieur wordt vervolmaakt met sierstrips in zwarte pianolak en een stuurwiel van BMW Individual. Het stuur is met leder bekleed en afgewerkt met houten panelen in zwarte pianolak.

P90215381_lowRes_bmw-individual-7-ser

De “Montblanc for BMW” Centennial Fountain Pen.
Montblanc en BMW hebben een vulpen ontwikkeld die het unieke karakter van de BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS onderstreept: de “Montblanc for BMW” Centennial Fountain Pen. Deze bijzondere vulpen voldoet aan de hoogste eisen van Maison Montblanc op het gebied van kwaliteit, vormgeving en innovativiteit. Al meer dan 110 jaar is Montblanc synoniem aan vakmanschap. In samenwerking met BMW’s designafdeling heeft Montblanc deze unieke vulpen ontwikkeld, waarvan honderd exemplaren worden vervaardigd. Die worden overhandigd aan de eigenaar van een BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS.

De vulpen – een Montblanc Meisterstück – is voorzien van designelementen van de nieuwe Individual-modellen. De oppervlaktestructuur doet denken aan de doorgestikte oppervlakken van de stoelen in de jubileumuitvoering. De gewoonlijk transparante onderdelen van de pen zijn uitgevoerd in de carrosseriekleur van de jubileumversie en de met rhodium versterkte, Au750, gouden Montblanc punt van de vulpen is gegraveerd in hetzelfde motief als de stiksels van de stoelen.

Met de “Montblanc for BMW” Centennial Fountain Pen zetten BMW en Montblanc hun succesvolle relatie voort. Montblanc is een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van schrijfwaren en andere premium accessoires. De speciale collectie “Montblanc for BMW” – met exclusieve schrijfwaren en lederen accessoires geïnspireerd op de nieuwe BMW 7 Serie – was in het najaar van 2015 het begin van de samenwerking.P90215374_lowRes_bmw-individual-m760l

Drie motorvarianten en intelligente vierwielaandrijving.
De BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS staat garant voor ultiem rijplezier en comfort. De jubileumuitvoering biedt keuze uit drie motorvarianten, met elk zijn eigen karakter. De motoren zijn ook te combineren met BMW xDrive intelligente vierwielaandrijving. De elektronisch aangestuurde, continu variabele verdeling van de aandrijfkrachten tussen de voor- en achterwielen zorgt voor superieure tractie, stabiliteit en dynamiek in snel genomen bochten.

De achtcilindermotor in de BMW Individual 7 Serie THE NEXT 100 YEARS is voorzien van de nieuwste versie van BMW TwinPower Turbo techniek. De 4,4-litermotor heeft een maximumvermogen van 330 kW (450 pk) en een maximumkoppel van 650 Nm. Acceleratie van 0 naar 100 km/u is mogelijk in 4,7 seconden (4,5 sec met xDrive). Het gemiddelde verbruik is 8,3 l/100 km* bij een CO2-emissie van 192 g/km* (met xDrive: 8,5 l/100 km* en 197 g/km*) (cijfers volgens EU-testcyclus; BMW Individual 750Li xDrive THE NEXT 100 YEARS met 20-inchwielen).

P90215607_lowRes_bmw-individual-740le

De andere motorvarianten worden later in BMW Groups jubileumjaar geïntroduceerd. De BMW 740Le (xDrive) iPerformance maakt gebruik van de eDrive technologie van BMW i, waardoor de auto ongeëvenaard zuinig is. De plug-in hybride aandrijflijn met een viercilinder benzinemotor met BMW TwinPower Turbo techniek en een parallelle elektromotor levert een systeemvermogen van 240 kW (326 pk)*, met een verbruik van slechts 2,1 l/100 km* en een CO2-emissie van 49 g/km* (met xDrive: 2,3 l/100 km* en 53 g/km*) (cijfers volgens EU-testcyclus i.c.m. standaard wielen).

De topversie is de BMW Individual M760Li xDrive Model V12 Excellence THE NEXT 100 YEARS, die met zijn twaalfcilindermotor pure klasse, kracht en prestige uitstraalt. De 6,6-liter V12 van de nieuwste generatie is ook voorzien van BMW TwinPower Turbo techniek en levert een maximumvermogen van 448 kW (610 pk)*. De sprint van 0 naar 100 km/u vergt slechts 3,7

seconden*. Het grote prestatievermogen wordt gecombineerd met een sublieme vermogensafgifte en een ongekende souplesse. Het gemiddelde verbruik bedraagt 12,6 l/100 km*, met een CO2-uitstoot van 294 g/km* (cijfers volgens EU-testcyclus; auto met 20-inchwielen).

*Op basis van voorlopige data.

P90215609_lowRes_bmw-individual-740le

Uitgebreide standaarduitrusting en exclusieve opties.
Rijden in een BMW 7 Serie kenmerkt zich door de balans tussen sportiviteit en rijcomfort dankzij luchtvering, automatische niveauregeling, Dynamic Damper Control, Intelligent Active Steering en Executive Drive Pro met actieve stabilisatie. Aanvullend op de COMFORT-, SPORT- en ECO PRO-settings is nu ook de ADAPTIVE-setting te kiezen via de Driving Experience Control-schakelaar. In deze modus past de instelling van het onderstel zich aan op de rijstijl van de bestuurder en de omstandigheden. BMW iDrive is in de nieuwe BMW 7 Serie te bedienen via aanraking van de controledisplay en met handgebaren. Met handgebaren is de bediening van infotainmentfuncties uiterst intuïtief en gebruiksvriendelijk.

Verder is de BMW 7 Serie leverbaar met BMW Laserlight met BMW Selective Beam als alternatief voor de full-LED-koplampen. Andere optionele noviteiten van BMW ConnectedDrive zijn onder meer de nieuwste generatie Head-Up Display, Steering and Lane Control Assistant, Lane Keeping Assistant met actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen, aanrijdingen van achter en waarschuwing voor kruisend verkeer aan voor- en achterzijde. De Traffic Jam Assistant is te gebruiken voor semi-autonoom rijden op alle typen weg. De nieuwste generatie van het Surround View-systeem omvat nu ook 3D- en Panorama-zichtfunctie. Andere opties zijn Ambient Light, Welcome Light Carpet, Ambient Highlight achterin, het Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System en het Ambient Air Package.

P90215384_lowRes_bmw-individual-m760l

Het Executive Lounge-pakket biedt het hoogste niveau van individueel comfort voor de achterpassagiers. Het pakket omvat automatische airconditioning (vier zones), elektrisch verstelbare comfortstoelen met onder meer massagefunctie, ventilatie en Executive Lounge Seating, Executive Lounge Rear Compartment Console en Rear Compartment Entertainment Experience met BMW Touch Command. Met de uitneembare 7-inch tablet zijn het infotainmentsysteem en de comfortfuncties achterin te bedienen.

Het niveau van de technologische knowhow van BMW komt bij uitstek in de nieuwe BMW 7 Serie tot uiting. De premium sedan maakt indruk met zijn design, dat stijlvol en tijdloos elegant is, en zijn superieure dynamiek dankzij talloze innovaties. Tegelijkertijd zet de zesde generatie van de BMW 7 Serie nieuwe maatstaven op het gebied van bedieningsgemak, intelligente communicatie en aangename sfeer in het interieur.

Bijzondere hoogtepunten op het gebied van techniek en design zijn onder meer de Carbon Core carrosseriestructuur, BMW eDrive, niet-verblindend BMW Laserlight, Executive Drive Pro-ondersteltechnologie, bediening door middel van handgebaren, parkeren met afstandsbediening, Executive Lounge en het glazen panoramadak Sky Lounge. Daarmee benadrukt BMW zijn leidende positie in het premium segment nadrukkelijker dan ooit.

Geef een reactie