BMW

Historic Grand Prix Zandvoort viert dubbel BMW-feest

BMW Group viert in 2016 haar 100-jarig bestaan, maar daarnaast is het ook 50 jaar geleden dat de BMW 02 Serie werd geïntroduceerd. Dit feit wordt tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort (2, 3 en 4 september) gevierd met een bijzondere race: de ‘BMW Centenary Trophy: BMW 2002 meets BMW 3.0 CSL’.

BMW Centenary Trophy: BMW 2002 meets BMW 3.0 CSL
BMW en autosport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een mooi voorbeeld is de BMW 02 Serie die in 1966 op de markt verscheen, eerst als 1600-2 en in 1968 gevolgd door de 2002. Dit bij veel BMW-liefhebbers populaire model boekte in verschillende uitvoeringen ook legio autosportsuccessen. De Historic Grand Prix Zandvoort is daarmee een voor de hand liggend evenement om ’50 jaar BMW 2002’ te vieren. BMW heeft daarom de ‘BMW Centenary Trophy: BMW 2002 meets BMW 3.0 CSL’ in het leven geroepen: een race met de BMW 2002 en zijn eveneens prachtige tijdgenoot: de succesvolle BMW 3.0 CSL. Reken op een startveld van circa vijfentwintig raceauto’s, waarvan ongeveer zeventien 2002’s.

BMW heeft bovendien een aantal legendarische autosportcoryfeeën uitgenodigd voor deze bijzondere race: Prins Leopold von Bayern en Harald Grohs zijn bekende BMW-coureurs die actief waren in het DTM. Jan Lammers en Michael Bleekemolen namen onder meer deel aan het legendarische BMW M1 Procar kampioenschap, dat in 1979 en 1980 werd verreden in het voorprogramma van de Formule 1 Grand Prix. En Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design, en hoofdverantwoordelijke voor de beide BMW Hommage Cars, neemt deel met zijn eigen BMW 1800 TISA waarmee hij al eerder in actie kwam tijdens de Historic Grand Prix Zandvoort.

De ‘BMW Centenary Trophy: BMW 2002 meets BMW 3.0 CSL’ wordt op zaterdag verreden in een race van 30 minuten. Op zondag is er een half uur durende demo.

Bijzondere opwarmronden
De race op zaterdag begint met twee bijzondere opwarmrondes. Naast de BMW M6 Safety Car van Circuit Park Zandvoort wordt het veld aangevoerd door twee opvallende duo’s: de BMW Group Classic BMW 2002 samen met de BMW 2002 Hommage en de BMW Group Classic 3.0 CSL samen met de BMW 3.0 CSL Hommage R. Het is een unieke gebeurtenis dat de twee buitengewone concept cars, zowel de BMW 3.0 CSL Hommage R als de BMW 2002 Hommage samen zijn te bewonderen. U vindt deze moderne interpretaties van twee legendarische klassiekers op de Tango Paddock vlakbij de Tarzanbocht. Daar vindt u ook de paddock van de BMW 2002 en 3.0 CSL raceauto’s en u kunt er eveneens de interviews met de BMW-beroemdheden bijwonen. Alle BMW’s 2002 en 3.0 CSL komen bovendien in actie tijdens de rijdersparade door de straten van Zandvoort, op zaterdagavond 3 september vanaf circa 19.30 uur.

Toegang vanaf twintig euro
De prijzen van toegangskaarten voor de Historic Grand Prix Zandvoort beginnen in de voorverkoop al bij twintig euro. Daarvoor krijgt u een dagkaart, inclusief toegang tot het rennerskwartier. Een toegangskaart voor drie dagen kost slechts 40 euro. Kinderen van vijf tot twaalf jaar onder begeleiding krijgen 50 procent korting, de allerjongsten hebben gratis toegang.

Geef een reactie