Nissan NL
Nissan

Crowdfunding Nissan Zonnedak al op 100 procent van doelstelling

Het grootste collectieve zonnedak van Nederland op het Nissan Motor Parts Center in Amsterdam trekt geweldig veel belangstelling. De crowdfundingactie leverde in slechts twee dagen tijd de beoogde 500.000 euro op.

Nissan Motor Parts Center in Amsterdam is inmiddels begonnen met de aanleg van het grootste collectieve zonnedak van Nederland. Het gaat om 8.911 panelen die per jaar 2,7 miljoen kWh kunnen opwekken. En dat is genoeg stroom voor 900 huishoudens. Eind februari is het eerste deel operationeel, de volledige oplevering zal in mei plaatsvinden.

20.000 ZonneDelen verkocht
In totaal waren er 20.000 ZonneDelen van 25 euro per stuk beschikbaar. Zonnedak Nissan biedt dankzij een subsidieregeling (SDE+) gedurende de looptijd een minimumprijs per geproduceerde kWh. De ASN Bank en het duurzaamheidsfonds van de gemeente Amsterdam verstrekken samen een financiering van 3,2 miljoen euro voor het project. Deelnemers krijgen 15 jaar lang een duurzaam rendement dat gebaseerd is op de hoeveelheid opgewekte zonnestroom en de dan geldende stroomprijzen. Het rendement wordt jaarlijks uitbetaald.

Projectpartners van Zonnedak Nissan zijn: Nissan Motor Parts Center, ASN Bank, Qurrent, Gemeente Amsterdam, de Zoncoalitie, JansZon, Stichting 1miljoenwatt en ZonnepanelenDelen. Met de installatie van het immense zonnedak zet Nissan een nieuwe stap in zijn strategie gericht op Intelligent Mobility met duurzame energie als een van de pijlers.

Geef een antwoord