Nissan

Nissan nieuwe hoofdsponsor UEFA Champions League

Nissan Motor Company heeft een vierjarig sponsorcontract getekend met de UEFA Champions League, inclusief de UEFA Super Cup. De overeenkomst vertegenwoordigt de grootste sponsordeal in de historie van de Japanse autofabrikant. Nissan is wereldwijd als officiële partner betrokken vanaf seizoen 2014/2015 tot en met 2017/2018.

NISSAN EUFA cup

“Innoveren en enthousiasmeren, dat is wat Nissan doet. Als officiële partner van de UEFA zijn wij op zoek naar nieuwe ideeën en manieren om de UEFA Champions League te verrijken”, zegt Roel de Vries, Corporate Vice President en Global Head of Marketing and Communications bij Nissan. “De meest prestigieuze voetbalcompetitie in Europa is voor Nissan een belangrijk, mondiaal platform. Ons doel is om fans over de hele wereld te bereiken en het enthousiasme voor voetbal en auto’s met elkaar te verenigen. Beide worden gecreëerd door mensen met een enorme passie voor wat zij doen.”

Als officiële hoofdsponsor bezit Nissan de rechten op het gebied van content, media, hospitality, de wedstrijden inclusief de laatste trainingen en de finale. Daarnaast zijn de evenementen met betrekking tot de UEFA Champions League en de UEFA Super Cup, de wedstrijd tussen de winnaars van de Champions League en de Europa League, onderdeel van de overeenkomst.

Guy-Laurent Epstein, Marketing Director bij UEFA Events: “Wij zijn verheugd met Nissan als officiële partner van de UEFA Champions League vanaf volgend seizoen. Nissan is een wereldwijd opererend, toonaangevend bedrijf en een van de grootste automotive-groepen in de wereld. Wij zijn ervan overtuigd dat dit partnerschap zal bijdragen aan vernieuwing en enthousiasme in alle markten en dat Nissan het platform dat de UEFA Champions League biedt, kan gebruiken voor de verdere uitbouw van hun huidige succes.”

Volgens De Vries trekt de UEFA Champions League per seizoen meer dan vier miljard kijkers. De sponsordeal stelt Nissan in staat om nieuw publiek te bereiken en het houdt Nissan tijdens de Europese voetbalkalender prominent op de voorgrond.

“De groei in Europa is belangrijk voor Nissan en met de UEFA hebben wij de perfecte partner gevonden om ons doel te verwezenlijken. Nissan streeft ernaar om in 2016 de grootste Aziatische autofabrikant in Europa te zijn. Wij zijn razend enthousiast en we kijken erg uit naar de aftrap van de UEFA Super Cup in Cardiff op 12 augustus, waarmee het nieuwe UEFA Champions League-seizoen wordt ingeluid”, aldus Robert Lujan, Managing Director bij Nissan Nederland.

De UEFA Champions League is een nieuw voorbeeld van Nissans betrokkenheid bij de sportwereld. Het automerk is als sponsor ook verbonden aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, het Olympische Team van Groot-Brittannië en Mexico en de Africa Cup of Nations.

Geef een antwoord