Seat

SEAT Leon X-PERIENCE op Autoshow van Parijs

06-Leon-X-Perience-ParisSEAT presenteert op de Salon International de l’Automobile in Parijs het absolute topmodel voor de Leon-serie: de SEAT Leon X-PERIENCE, voorzien van permanente vierwielaandrijving en een allroaduitrusting gekoppeld aan een prachtig design en een verrassende veelzijdigheid. Eind dit jaar arriveert de Leon X-PERIENCE in ons land.

Binnen het Leon modelprogramma – met de sportieve 3-deurs SC, de praktische 5-deurs en de ruime ST stationwagon – mikt SEAT met de Leon X-PERIENCE met name op de meer op individualiteit ingestelde automobilisten met een actieve levensstijl. De X-PERIENCE is gebaseerd op de eind vorig jaar gelanceerde Leon ST. Vergeleken met de Leon ST staat de X-PERIENCE 27 millimeter hoger op zijn wielen, waardoor ook de bodemspeling overeenkomstig groter geworden is. Met het alom geroemde design van de ST als uitgangspunt voegt de X-PERIENCE daar een geheel eigen allroadinvulling aan toe. Voorbeelden daarvan zijn de kunststof beschermdelen rondom de dorpels en wielkasten en een krachtig gestylde voorzijde met prominente luchtinlaten en geïntegreerde mistlampen, evenals een voorspoiler in aluminiumlook. Ook aan de achterkant onderscheidt de Leon X-PERIENCE zich door een nieuwe bumper met aluminiumlook accenten en verchroomde eindstukken voor het uitlaatsysteem. De grote wielkasten herbergen 17 inch of optioneel 18 inch lichtmetalen wielen. De dakrails zijn afgewerkt met chroom.
Onder de grote achterklep van de X-PERIENCE gaat een ruime bagageruimte met een grote flexibiliteit qua indeling schuil, voor maximaal gebruiksgemak. De inhoud ervan bedraagt 587 liter en is met de rugleuning van de achterbank neergeklapt uit te breiden tot 1.470 liter.

Premium interieur
De Leon X-PERIENCE onderstreept zijn premium positie binnen de Leon-familie met een uniek interieur met bijpassende uitrusting. Nieuwe materialen en een combinatie van krachtige kleuren bezorgen deze uitvoering een geheel eigen persoonlijkheid. Naast sportief-elegante zwarte en grijze bekleding zijn er optioneel ook bruine Alcantara of zwartlederen stoelen leverbaar. Het X-PERIENCE-embleem siert de dorpellijsten en het stuurwiel, terwijl oranje stiksels het avontuurlijke karakter extra kracht aanzetten.

Vijfde generatie Haldex-koppeling
Die avontuurlijke inborst van de Leon X-PERIENCE weet zich gesterkt door een keuze uit vier koppelsterke TDI- en TSI-motoren: de 2.0 TDI met 135 kW (184 pk) en standaard een zestraps DSG-versnellingsbak, een handgeschakelde 2.0 TDI met 110 kW (150 pk, een pittige 81 kW (110 pk) sterke 1.6 TDI en de nieuwste generatie van de 1.8 TSI turbo benzinemotor met 132 kW (180 pk).
De permanente vierwielaandrijving in de nieuwe Leon X-PERIENCE is één van de meest moderne en efficiënte systemen in zijn soort. SEAT maakt gebruik van een nieuw ontwikkelde meerplatenkoppeling met hydraulische activering en elektronische aansturing, de vijfde-generatie Haldex-koppeling. Dit systeem reageert extreem snel op alle mogelijke rijscenario’s en zorgt zo voor een aanzienlijke toename van de actieve veiligheid en een verbetering van de prestaties.

De SEAT Leon X-PERIENCE krijgt standaard een reeks geavanceerde rijassistentiesystemen mee. Voorbeelden zijn het EDS-systeem op alle vier wielen (elektronisch differentieel dat beide assen sperrt), XDS (uitgebreider elektronisch sperrdifferentieel voor een verbeterde grip in bochten), de elektronische ESC stabiliteitsregeling en een multi-collision remsysteem; technologieën die alle bijdragen aan een optimaal veiligheidsniveau.

De SEAT Leon X-PERIENCE beleeft zijn primeur op de Parijse autoshow en maakt eind dit jaar zijn opwachting in Nederland. Prijzen worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt.

 

Geef een antwoord