Seat

SEAT ontwikkelt nieuwe realtime parkeerdiensten

SEAT en Saba, een toonaangevende ontwikkelaar van stedelijke mobiliteitsoplossingen en gespecialiseerd in parkeermanagement, hebben tijdens de Automobile Barcelona show een overeenkomst getekend voor het creëren van nieuwe parkeerdiensten.

Als onderdeel van de samenwerking onderzoeken beide bedrijven onder andere de mogelijkheid van een mobiel reserverings- en betalingssysteem voor parkeerplaatsen. Dat zal leiden tot projecten als Parkfinder 2.0, dat bestuurders in realtime informeert over beschikbare parkeerplaatsen en hen een parkeerterrein adviseert op basis van hun persoonlijke behoeften. Ook zal er worden gekeken naar manieren om de tijd die auto’s geparkeerd staan efficiënt te benutten, bijvoorbeeld voor het afleveren van goederen of om te tanken. Gemiddeld staan auto’s in particulier bezit 95 procent van de tijd geparkeerd.

Daarnaast gaan SEAT en Saba in het netwerk van parkings in Barcelona oplaadpunten plaatsen voor de elektrisch aangedreven eMii’s waarmee de IT-specialisten van het SEAT Metropolis:Lab Barcelona gaan rijden. Het autodeelproject maakt gebruik van tien eMii’s, waarmee SEAT elektrische aandrijflijnen in deelauto’s onder praktijkomstandigheden test.

SEAT toont connectiviteits-knowhow tijdens Automobile Barcelona
Tijdens de autoshow van Barcelona toont SEAT de nieuwste ontwikkelingen op connectiviteitsgebied. Zo sloot de autofabrikant bijvoorbeeld een overeenkomst om Waze, Google’s navigatie-app voor Android Auto, beschikbaar te maken in alle modellen die zijn voorzien van Full Link. Deze app zorgt voor meer gebruiksgemak door middel van een navigatiesysteem dat helpt om files te vermijden met behulp van realtime informatie die wordt verschaft door de gebruikerscommunity. Ook is er binnenkort de SEAT Drive App voor Android Auto. Met deze app hebben gebruikers van compatible mobiele apparaten op veilige wijze toegang tot informatie van hun mobiele telefoon via het display in de auto.

Geef een antwoord