Seat

Oldtimer Julio Iglesias onder de hamer

Nog ver voordat hij de bestverkopende Spaanse artiest aller tijden werd en hij vooral per privéjet reisde, reed de Spaanse zanger Julio Iglesias zelf in zijn eigen autootje naar zijn concerten. Die auto, een SEAT 1430 uit 1972, wordt nu geveild bij online veilinghuis Catawiki. De verwachte opbrengst voor deze oldtimer ligt tussen de 25.000 en 32.500 euro.

Volgens veilingmeester Sander Houdel, oldtimer expert bij Catawiki was Julio Iglesias bijna 50 jaar geleden erg tevreden met zijn SEAT. ”Uit oude interviews blijkt dat hij graag over zijn SEAT opschepte. In een interview met de Spaanse krant ABC zegt hij bijvoorbeeld dat hij de auto erg snel en comfortabel vond. In datzelfde interview geeft de Spaanse zanger aan dat ook zijn vrouw tijdens lange reizen vaak achter het stuur zat. Op dat moment was hij getrouwd met televisiepresentatrice Isabel Preysler, moeder van de populaire zanger Enrique Iglesias

De SEAT in de veiling bleef tot 1976 eigendom van Julio Iglesias, daarna gaf hij de auto cadeau aan zijn manager. Twee jaar geleden verkocht die de auto aan de huidige eigenaar die nu besloten heeft om de auto te laten veilen.

”De Seat 1430 is een authentiek juweel voor liefhebbers van populaire klassiekers uit de Spaanse auto-industrie, dat deze auto ook nog eens eigendom is geweest van een succesvolle en beroemde Spaanse zanger maakt hem extra uniek”, aldus veilingmeester Houdel.

De veiling is inmiddels gestart en duurt tot en met maandag 30 januari en is te bekijken via www.catawiki.nl/iglesias

Geef een antwoord