Seat

SEAT onthult Ibiza CUPSTER showauto

SEAT showauto
SEAT presenteert tijdens het Wörthersee GTI Treffen in Oostenrijk met de Ibiza CUPSTER een opvallende interpretatie van het meest succesvolle model uit de historie van het Spaanse merk. Met de open CUPSTER viert SEAT de 30ste verjaardag van de Ibiza in stijl. Een lage, rondom doorlopende raampartij en de complete afwezigheid van een dak maken de CUPSTER tot een radicale ‘pocket rocket’. De dynamische basis voor deze showauto wordt gevormd door de 132 kW (180 pk) sterke Ibiza CUPRA met DSG-versnellingsbak.

De Ibiza CUPSTER is een creatie van SEAT Design, dat op verrassende wijze een geheel nieuwe invulling heeft gegeven aan de designtaal van de Ibiza. Hoewel het koetswerk tot aan de schouderlijn grotendeels ongewijzigd bleef, zorgt alles daarboven voor een unieke open ervaring. De tweepersoons funcar heeft in het geheel geen dak en zelfs de conventionele voorruit heeft plaats moeten maken voor een laag, rondom doorlopend glazen paneel. Desondanks zitten de bestuurder en passagier goed beschermd dankzij de met 80 millimeter verlaagde zitpositie. De one-off creatie van SEAT Design is uitgevoerd in de kleur ‘New Orange’ die speciaal voor deze showauto werd ontwikkeld. De donkergrijze cover achter de twee stoelen vormt een stijlvol contrast ten opzichte van de veelvuldig toegepaste oranje koetswerkkleur.

Het interieur is puristisch en geïnspireerd op dat van de Ibiza raceauto’s uit de Ibiza Trophy, die in diverse Europese landen actief is. Minimalistische instrumenten, zwarte Alcantara bekleding voor de cockpit en laag geposteerde kuipstoelen versterken het racy gevoel in de CUPSTER. Bij gevoel alleen blijft het uiteraard niet, want de CUPSTER heeft de Ibiza CUPRA tenslotte als basis. En dat betekent een krachtige 132 kW (180 pk) 1.4 TSI-motor, supersnelle gangwisselingen dankzij de DSG-transmissie met dubbele koppeling en een snaarstrak onderstel met 18 inch wielen.

Geef een antwoord