Seat

SEAT Leon CUPRA 280 vestigt nieuw Nürburgring-record

LavoitureSeanleonrecord5De SEAT Leon CUPRA 280 heeft op de Nürburgring, ’s werelds meest veeleisende circuit, zijn indrukwekkende sportieve prestaties onderschreven. Hij rondde de beroemde Nordschleife recent in een recordtijd van 7 minuten en 58,4 seconden, waarmee hij het vorige record voor voorwielaangedreven auto’s met zo’n tien seconden aanscherpte. Het grondige testwerk op het legendarische, bijna 21 km lange circuit in de Duitse Eifel, betaalt zich uit in een nieuw Ring-record voor de SEAT Leon CUPRA 280.

De recordtijd van 7:58,4 minuten werd mogelijk gemaakt dankzij de technologische precisie van de Leon CUPRA 280, die voor deze gelegenheid was uitgerust met het optionele Performance Pack, met ondermeer high-performance Brembo-remmen, speciaal ontworpen 19 inch lichtmetalen wielen en Michelin Pilot Sport Cup 2 banden. De gemiddelde snelheid bedroeg 155 km/u, een topsnelheid van 242 km/u werd gehaald op de Tiergarten-sectie van het circuit. Een video van SEAT’s geslaagde recordpoging is hier te bekijken.

LavoitureSeanleonrecord2Het asfalt was droog, met een omgevingstemperatuur van 10ºC en een asfalttemperatuur van 8ºC. Er bestaat geen twijfel dat deze buitengewone recordtijd niet alleen het resultaat is van een uitzonderlijke auto; ook de coureur droeg een grote steen bij aan deze prestaties. De Leon CUPRA 280 werd bestuurd door de Spaanse piloot Jordi Gené, tussen 2003 en 2010 één van SEAT’s fabriekscoureurs in het EK Toerwagens (ETCC) en WK Toerwagens (WTCC). Hij maakte tevens deel uit van het Leon CUPRA ontwikkelingsteam op de Nürburgring.

LavoitureSeanleonrecord1‘Ringmeister’ nu te bestellen
Met een vermogen van 206 kW (280 pk) is de CUPRA niet alleen het nieuwe sporticoon van SEAT, maar bovendien de meest krachtige serieproductieauto die ooit door het merk werd gebouwd. En ook de snelste! Hij is nu te bestellen als 5-deurs en als 3-deurs SC.

Leon Cup Racer voor fascinerende autosport
De nieuwe Leon CUPRA staat tevens aan de basis van een indrukwekkende, professionele raceauto die SEAT op de Genève Motor Show presenteert. Deze 330 pk sterke racer krijgt zijn debuut in mei bij de start van de nieuwe SEAT Leon Eurocup, met zes raceweekenden op zes Europese circuits.

Geef een antwoord