Suzuki

Suzuki Celerio ruimste en schoonste in segment

Lavoituresuzukicelerio2De Suzuki Celerio beleeft tijdens de internationale autoshow van Genève haar Europese première. Met o.a. de grootste interieur- en bagageruimte en de laagste CO2 uitstoot in het segment, zet de Celerio ambitieuze nieuwe standaards.

De totale lengte van de Celerio bedraagt 3.60 meter en de breedte is 1,60 meter. Daarmee is de Celerio zeer makkelijk handelbaar, maar wel fors groter dan traditionele auto’s in het zg. A-segment. Door de hoogte van de carrosserie (1,53 meter) en het feit dat de daklijn nauwelijks afloopt, is ook de hoofdruimte groter dan gebruikelijk. Omdat de deuren forse formaten hebben en de stoelen hoog zijn geplaatst, is in- en uitstappen eenvoudig en comfortabel. Ook het zicht rondom is prima. De forse wielbasis (2,425 meter) resulteert in veel ruimte voor de inzittenden. De bagageruimte (254 liter) en interieurruimte zijn zelfs de grootste in deze klasse. De bagageruimte is bovendien makkelijk toegankelijk door de grote klep en lage tildrempel.

Lavoituresuzukicelerio1De Celerio wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde 1.0 liter 3-cilinder dual injection motor met hoge compressie die 50 kW levert bij 6.000 tpm. Ook de versnellingsbak is geheel nieuw ontwikkeld. Deze realiseert niet alleen 30% minder wrijving en liefst 40% minder vermogensverlies, maar is tevens 8% lichter. Ook op andere onderdelen werd fors gewicht bespaard, waardoor de Celerio wel groter en ruimer maar niet zwaarder is. Daarnaast is veel aandacht besteed aan aerodynamica. Deze combinatie leidt niet alleen tot een zeer vlot en dynamisch weggedrag, maar het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot van slechts 85 gr/km. zijn de laagste in het segment. Met “Auto Gear Shift” biedt Suzuki de Celerio overigens ook als automaat aan. AGS is een door Suzuki nieuw ontwikkeld systeem, waarbij de versnellingsbak en koppeling computergestuurd worden bediend. Deze unieke constructie is niet alleen licht en compact, maar werkt ook razendsnel waardoor ook hier maximale efficiency in het brandstofverbruik wordt bereikt.

Met Suzuki’s Total Effective Control Technology (TECT) zijn vanzelfsprekend ook de veiligheidsvoorzieningen van hoog niveau. O.a. toepassing van zeer sterke staalsoorten, ESP, zes airbags, hill hold control en TPMS maken hier deel van uit.

De Celerio zal leverbaar zijn in 9 kleuren en de productie voor de Europese markt start naar verwachting eind dit jaar. Prijzen en meer gedetailleerde gegevens zullen in aanloop naar de marktintroductie bekend worden gemaakt.

Geef een antwoord