Seat

SEAT komt met eerste SUV

La Voiture SEAT SUVNa bijna twee jaar van ontwikkelingswerk, gaat SEAT zijn productaanbod uitbreiden met een compacte SUV. Het nieuwe SEAT-model wordt in 2016 leverbaar. “Dit is uitstekend nieuws voor ons, omdat SEAT hiermee nieuwe markten aanboort en zijn intrede doet in één van de grootste en snelst groeiende segmenten wereldwijd,” verklaarde SEAT Chairman Jürgen Stackmann vandaag tijdens de presentatie van de jaarcijfers van het Spaanse merk. “De SUV vormt een belangrijke pijler onder onze corporate strategie en betekent een belangrijke stap voorwaarts op weg naar het realiseren van duurzame winstgevendheid voor de onderneming.”

De komst van de SUV is een duidelijk signaal van het vertrouwen dat de Volkswagen Group in het Spaanse merk heeft. Het nieuwe model markeert het debuut in een zeer snel groeiend segment waarin alleen al in Europa jaarlijks bijna een miljoen auto’s worden verkocht. Deze voertuigcategorie is de afgelopen vijf jaar met meer dan 40% in omvang gegroeid en die trend wordt in de toekomst voortgezet. De introductie van de compacte SUV in 2016 benadrukt de uitbreiding in de breedte van SEAT’s modelgamma, waarmee het merk zijn huidige groeimomentum naar aanleiding van de succesvolle lancering van de Leon-familie kan vasthouden.

De SUV wordt ontwikkeld door het SEAT Technical Centre in Martorell, een unieke bron van kennis en innovatie in het zuiden van Europa waar meer dan 900 ingenieurs dagelijks werkzaam zijn.

Geef een antwoord