Algemeen Seat

SEAT Leon voor 2e maal ‘Lesauto van het Jaar’

De SEAT Leon is door de rijschoolbranche voor de tweede maal uitgeroepen tot ‘Lesauto van het Jaar’. Bezoekers van de recent georganiseerde Lesauto Testdag kozen de compacte middenklasser van SEAT net als twee jaar geleden als hun favoriet uit een wagenpark waarin liefst twaalf automerken vertegenwoordigd waren.

Bezoekers van de Lesauto Testdag – zo’n 1.000 rijschoolhouders en rijinstructeurs – konden op eerder deze maand bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg uitgebreid kennismaken met een groot aantal auto’s dat zich leent voor inzet als lesauto. In een digitale enquête beoordeelden de testrijders de auto’s op het design, het bedieningsgemak, de binnenruimte, het zitcomfort, het stuurgedrag en het zicht rondom. De SEAT Leon scoorde op geen enkel onderdeel lager dan een 8,5 en eindigde met een 8,7 als eindcijfer als hoogste van alle deelnemers. Reden voor de jury om de SEAT Leon uit te roepen tot ‘Lesauto van het Jaar 2017’. SEAT kreeg de bijbehorende award uitgereikt door Joan Blaas, directeur van Promedia Group en vakblad VerkeersPro.

Volledig als lesauto uitgerust
Gezien het succes van de Leon als lesauto voor veel rijscholen levert SEAT de Leon ook volledig uitgerust als lesauto – met onder meer dubbelde bediening – via een Rijschool Lease constructie op basis van een vast aantal kilometers per jaar en een vaste looptijd. Daarbij zijn alle services inbegrepen, zoals reparatie, onderhoud en banden, allrisk verzekering, afschrijving, rente en houderschapsbelasting.

Ateca: prettig lessen
Naast de Leon bood SEAT bezoekers van de Lesauto Testdag de mogelijkheid om kennis te maken met de zojuist geïntroduceerde Ateca, SEAT’s nieuwe SUV. De Ateca is gebaseerd op hetzelfde platform als de Leon en vertrouwt daarmee op dezelfde sterke pluspunten die de compacte hatchback tot twee maal toe de titel ‘Lesauto van het Jaar’ bezorgden. Extra prettig voor een lesauto is daarnaast de hogere zitpositie in de Ateca, die zorgt voor extra vertrouwen en een gevoel van veiligheid geeft, en daarnaast een nog beter overzicht biedt.

Geef een antwoord