Seat

SEAT Virtual Cockpit nu leverbaar voor Leon en Ateca

SEAT focust op digitalisering en dat wordt nu meer dan ooit ook zichtbaar in het interieur. Zo zijn de Leon en de Ateca de eerste SEATs die leverbaar zijn met de Virtual Cockpit, een volledig digitaal instrumentenpaneel met weergave in hoge resolutie. De nieuwe SEAT Ibiza en Arona kunnen vanaf medio dit jaar eveneens worden geleverd met het slimme en veelzijdige digitale display, iets later gevolgd door de nieuwe grote SUV van SEAT.

De Virtual Cockpit geeft het interieur van een SEAT een extra hightech accent. Dat neemt niet weg dat functionaliteit een hoofdrol speelt. Het digitale instrumentarium bevindt zich in het blikveld van de bestuurder. Het grote, hoge-resolutie TFT-display zorgt daarbij ongeacht de lichtintensiteit van buiten voor een haarscherpe en heldere weergave.

Alle informatie gebundeld en op afroep beschikbaar

In het digitale instrumentenpaneel komen vrijwel alle functies van de auto samen. Zo geeft het display altijd belangrijke informatie als snelheid en afgelegde afstand, tijd en temperatuur weer. Daarnaast is de Virtual Cockpit ook heel persoonlijk in te richten. Hij laat precies datgene zien waar de bestuurder op dat moment behoefte aan heeft. Zo kan de navigatie letterlijk op de voorgrond treden met een kaart in widescreen-formaat, 2D/3D-weergave en gedetailleerde grafische effecten. Ook andere infotainmentfuncties zijn oproepbaar en desgewenst geeft het TFT-scherm zelfs traditionele ‘klokken’ weer. Zo draagt de Virtual Cockpit bij aan een gepersonaliseerde rijervaring en tegelijkertijd verhoogt hij het gebruiksgemak en de veiligheid.

De SEAT Virtual Cockpit wordt standaard geleverd op de Leon CUPRA 300 en is tegen een meerprijs van € 400 beschikbaar op de Leon- en Ateca Business Intense of uitvoeringen die voorzien zijn van een Upgrade Professional pakket. Deze optiepakketten omvatten altijd een navigatiesysteem, drie jaar gratis kaartupdates voor Europa, 8 speakers, Bluetooth telefoon en audio-streaming, spraaksturing, 2 SD-kaartlezers en USB-/AUX-aansluitingen.

Geef een antwoord