Volkswagen

Volkswagen blikt vooruit op de Golf 8

De voorbereidingen voor de komst van de nieuwe Volkswagen Golf zijn in volle gang. De achtste generatie van de Golf gaat wederom nieuwe maatstaven zetten op het gebied van comfort, efficiency, veiligheid en betrouwbaarheid. Ook is hij altijd connected. Op weg naar de introductie van de Golf 8 laat het populaire model van Volkswagen ondertussen indrukwekkende feiten en cijfers optekenen.

Volkswagen’s productiefaciliteit in Wolfsburg is traditiegetrouw dé Golf-fabriek. Ook de nieuwe Golf gaat er gebouwd worden: over 75 weken rolt de eerste Golf 8 hier van de band, die samen met de toekomstige, elektrische I.D. modelfamilie van strategisch belang is voor Volkswagen. In deze grootste autofabriek van Europa worden momenteel 2.000 Golfs per dag gebouwd. Wereldwijd is het model meer dan populair: hij wordt in 108 landen geleverd en sinds 1974 verkocht Volkswagen al meer dan 35 miljoen Golfs.

Een investering van 1,8 miljard euro

Met de ontwikkeling van de nieuwe Golf is een investering van circa 1,8 miljard euro gemoeid. De Golf is het belangrijkste model binnen de ‘Compact series group’ van Volkswagen. In 2017 werden wereldwijd 3,4 miljoen van deze ‘Compact series group’-modellen verkocht.

De nieuwe Golf is en blijft op alle fronten de maatstaf in zijn klasse: van design en gebruikskosten tot en met CO2-uitstoot, comfort en betrouwbaarheid. Tegelijkertijd loodst de Golf 8 Volkswagen het tijdperk van volledige ‘connected’ voertuigen in met vele autonome rijfuncties. De nieuwe Golf krijgt meer software dan ooit aan boord. Hij is altijd online en zijn digitale cockpit en assistentiesystemen leggen de lat op het gebied van connectiviteit en veiligheid nog hoger.

Geef een antwoord