Seat

SEAT met digitale mobiliteit van morgen op Mobile World Congress 2018

SEAT is voor het vierde achtereenvolgende jaar aanwezig op het Mobile World Congress in Barcelona, de grootste showcase voor nieuwe mobiele technologieën ter wereld. Dit jaar geeft SEAT acte de présence onder het motto Easy Mobility. Het merk toont onder meer de SEAT Simulator die in samenwerking met Teléfonica is ontwikkeld en de SEAT Leon Cristobal, een geavanceerd studiemodel dat is volgestopt met de allernieuwste veiligheidssystemen. Ook presenteert SEAT op het Mobile World Congress 2018 spraakbesturing via de slimme assistent Amazon Alexa.

SEAT ontwikkelt zich in rap tempo als voorloper op het gebied van connectiviteit en onderstreept die rol op een grote stand tijdens het Mobile World Congress 2018 in Barcelona. Bezoekers kunnen alle technologische innovaties hoogstpersoonlijk ervaren middels het SEAT ID. Na het koppelen van de smartphone kan er worden plaatsgenomen achter het stuur van een simulator voor een interactieve rit door de toekomst. Via een 88 inch scherm ervaart men persoonlijk aan welke toepassingen en on-demand functies SEAT op dit moment werkt.

Beschermengel

Daarnaast trekt de SEAT Leon Cristobal op stand 3B20 in Barcelona ongetwijfeld veel aandacht. Met de Leon Cristobal (vernoemd naar de ‘geluksbrenger’) presenteert het merk de veiligste SEAT ooit. Het studiemodel heeft hightech elementen aan boord die kunnen bijdragen aan het voorkomen van ongevallen. Het prototype is voorzien van een ‘Beschermengel-modus’ waarbij vijftien assistentiesystemen bijdragen aan het beperken van de kans op ongevallen. Met de Leon Cristobal boekt SEAT grote vooruitgang op weg naar het doel om nul ongevallen te realiseren.

Het gebruik van assistentie- en entertainmentsystemen speelt tijdens het Mobile World Congress 2018 een prominente rol op de stand van SEAT. Zo toont SEAT het spraakgestuurde systeem Amazon Alexa. Eind vorig jaar werden de Leon en Ateca voorzien van dit systeem, dit jaar volgen de Ibiza, Arona en SEAT’s grote SUV. De eerste autofabrikant ter wereld die de virtuele feature toevoegt aan zijn modellen. De ‘voorspellende assistent’ helpt bestuurders hun tijd te optimaliseren, anticipeert op hun behoeften en doet op basis daarvan automatisch suggesties. Met spraakgestuurde servicetools als Amazon Alexa is praten met je auto niet langer toekomstmuziek.

De inspanningen van SEAT op het gebied van nieuwe digitale technologieën blijven niet onopgemerkt. Zo heeft SEAT deze maand de prestigieuze ‘Connected Car 2017’ award gewonnen, een verkiezing die de Duitse magazines Auto Bild en Computer Bild organiseren. Daarbij worden de meest innovatieve vondsten op het gebied van connected cars beloond.

Geef een antwoord