BMW

BMW Group presenteert de BMW 3 Serie Gran Turismo in Parijs

BMW Group presenteert op de Autosalon van Parijs (1 t/m 16 oktober 2016) de nieuwe BMW 3 Serie Gran Turismo naast de BMW i3 met een krachtiger batterij en grotere actieradius. BMW Motorrad toont de nieuwe BMW C evolution: een elektrisch aangedreven maxi-scooter die eveneens voorzien is van een verbeterde batterij en een groter rijbereik. Tevens presenteert BMW het recent gelanceerde, volledig vernieuwde en verbeterde BMW Connected.

p90220383_lowres_bmw-3-series-gran-tu

De nieuwe BMW 3 Serie Gran Turismo: een sportieve gran turismo met uitstekende praktische bruikbaarheid en hoog comfort, ook voor lange afstanden.
BMW presenteert de vernieuwde BMW 3 Serie Gran Turismo die de elegantie van een coupé combineert met de ruimte van een luxesedan en de bagagecapaciteit van een stationwagen. Dat alles is verpakt in een nog sportiever exterieurdesign. De drie benzine- en vijf dieselmotoren in de motorenline-up krijgen allemaal een powerupgrade, maar zijn ook efficiënter. De benzinemotoren en de viercilinder dieselmotor in de BMW 325d Gran Turismo debuteren in het nieuwe model. De afwerking in het interieur van de BMW 3 Serie Gran Turismo is van een nog hoger niveau. De interface van het navigatiesysteem Professional is nieuw en biedt betere smartphoneconnectiviteit. In slechts drie jaar tijd heeft de BMW 3 Serie Gran Turismo een stevige positie verworven in het middelgrote segment, vooral in China, Duitsland en de Verenigde Staten. Tevens zijn de meeste BMW 3 Serie Gran Turismo rijders nieuwe BMW klanten.

p90220396_lowres_bmw-3-series-gran-tuBMW i3 (94 Ah): 50 procent grotere actieradius, nieuwe opties, sneller laden en krachtiger BMW i Wallbox.
Nog een première is weggelegd voor de BMW i3 (94 Ah). Dankzij de grotere energiedichtheid van de cellen in de lithium-ion batterij is de capaciteit toegenomen tot 33 kWh. De actieradius is volgens de NEDC-cyclus met 50 procent gegroeid tot 300 km, ofwel een toename van 110 km ten opzichte van de vorige versie. Zelfs in de praktijk in weersomstandigheden die vragen om een ingeschakelde airconditioning of verwarming is een reikwijdte van 200 km mogelijk op een enkele batterijlading. Door de combinatie van reikwijdte en kenmerkende BMW rijeigenschappen zet de BMW i3 de maatstaf in zijn segment. Het 60 Ah-batterijpakket van de huidige BMW i3 blijft leverbaar en kan in bestaande modellen worden vervangen door het nieuwe batterijpakket. Behalve nieuwe opties biedt BMW i ook een verbeterde Wallbox met de nieuwste oplaadtechniek.

In Parijs presenteert BMW ook een nieuwe en exclusieve versie van de BMW i8 plug-inhybride sportauto: de BMW i8 Protonic Dark Silver Edition.

p90220398_lowres_bmw-3-series-gran-tuDe nieuwe BMW C evolution: BMW Motorrad onthult nieuwe e-scooter met een grotere range en nieuwe kleuren.
BMW Motorrad presenteert de nieuwe C evolution. De elektrisch aangedreven, emissievrije maxi-scooter zet opnieuw de maatstaf in zijn klasse dankzij de nieuwste batterijtechnologie en de toegenomen actieradius tot 160 kilometer. Dat maakt hem bij uitstek geschikt voor stedelijke mobiliteit. Bovendien mag de ‘Europese’ versie van de BMW C evolution met het A1 rijbewijs gereden worden. De nieuwe BMW C evolution is voorzien van de nieuwste batterijtechnologie uit de BMW i3 waarbij de capaciteit van de cellen groeide van 60 Ah naar 94 Ah. Tevens wordt een nieuwe, dunnere laadkabel standaard meegeleverd. Nieuwe opties zijn er in de vorm van een smartphonehouder en vele mogelijkheden om de maxi-scooter te personaliseren. Behalve een vernieuwd design is de BMW C evolution ook leverbaar in de nieuwe kleurstelling Ionic Silber metallic / Electric green, gecombineerd met de contrasterende kleur Blackstorm metallic. Tevens is de Long Range-versie voorzien van een nieuw grafisch ontwerp op de middentunnel.

p90220387_lowres_bmw-3-series-gran-tuBMW Connected: de verniewde persoonlijke digitale mobiliteitsassistent van BMW.
BMW ConnectedDrive verbindt al jaren de bestuurder met zijn BMW. Met BMW Connected biedt BMW sinds augustus in een aantal Europese landen een allesomvattend digitaal concept dat allerhande diensten aanbiedt voor persoonlijke mobiliteit. Met het recent ontwikkelde platform Open Mobility Cloud als basis integreert BMW Connected de auto nog beter dan voorheen via de iPhone en de Apple Watch.  De vernieuwe BMW Connected app is vooral gericht op een intelligente planning van de reis, de route en de afspraken. Digitale producten en diensten die dat makkelijker maken, helpen de bestuurder zonder stress op tijd op zijn bestemming te arriveren.

  • Beurspremière: De nieuwe BMW 3 Serie Gran Turismo, het toonbeeld van luxe, elegantie, sportiviteit en ruimte, krijgt nieuwe motoren met meer vermogen en een nog betere efficiency. Ook het exterieurdesign is aangescherpt en het interieurdesign heeft een nog fijnere afwerking.
  • Beurspremière: De nieuwe BMW i3 (94 Ah batterij) heeft een meer dan 50 procent grotere actieradius dan voorheen. De actieradius komt uit op 300 kilometer (NEDC); 110 kilometer meer ten opzichte van de vorige i3. De BMW i3 is daarnaast leverbaar met nieuwe uitrustingsopties en een nieuwe, krachtiger BMW i Wallbox-oplaadsysteem voor garages thuis. BMW i presenteert verder ook de BMW i8 Protonic Dark Silver Edition.
  • Wereldpremière: BMW Motorrad onthult de nieuwe C evolution. Deze elektrisch aangedreven, emissievrije maxi-scooter zet opnieuw de maatstaf in zijn klasse dankzij de nieuwste batterijtechnologie en een met 60 procent toegenomen actieradius tot 160 kilometer. Dat maakt hem bij uitstek geschikt voor stedelijke mobiliteit. Bovendien mag de ‘Europese’ versie van de BMW C evolution met het A1 rijbewijs gereden worden. De accucapaciteit van de BMW C evolution is gegroeid van 60 naar 94 Ah.
  • BMW Connected is sinds augustus leverbaar en is een allesomvattend digitaal concept dat ondersteuning voor persoonlijke mobiliteit biedt. BMW Connected biedt digitale producten en diensten die de dagelijkse planning van verkeersroutes en afspraken simplificeren. Dankzij BMW Connected met de vernieuwde BMW Connected app begint mobiliteit voordat je aan boord stapt

Geef een antwoord