Lexus

Wereldpremière Lexus Kinetic Seat Concept in Parijs

Lexus heeft met het Lexus Kinetic Seat Concept een revolutionaire autostoel ontwikkeld. Het concept maakt gebruik van een innovatief weefwerk met spinnenwebpatroon. Dit bevordert niet alleen de bewegingsvrijheid van de passagier, maar biedt ook optimale steun aan ruggengraat en hoofd. De stoelen zijn opmerkelijk dun, waardoor er extra interieurruimte ontstaat.

De ruggengraat vormt een essentieel onderdeel van het menselijk lichaam. Het stabiliseert niet alleen het hoofd tijdens wandelen en rennen, maar maakt ook het draaien van de bekken en de borstkas in twee richtingen mogelijk. Om deze bewegingsvrijheid te vertalen naar autostoelen, heeft Lexus revolutionaire stoelen ontwikkeld die met de inzittenden meebewegen.

Spinnenwebpatroon
De bedekking van het stoelframe is afgewerkt met een weefwerk, waarbij de draden zich als een spinnenweb uitbreiden van het centrum van de stoel naar de achterzijde. Het weefwerk is flexibel, past zich aan het lichaam van de inzittende aan, reduceert de druk op het lichaam en creëert zo een comfortabele zit voor lange afstanden.

01-wereldpremiere-lexus-kinetic-seat-concept-in-parijs

Meer bewegingsvrijheid en ruimte
Het centrum van de rugleuning bevindt zich op schouderbladhoogte, biedt volop bewegingsvrijheid en aanzienlijk veel steun. De stoelen stabiliseren ook de bewegingsvrijheid van het hoofd, waardoor het gezichtsveld stabiel blijft. Dit vermindert de belasting van de inzittenden en verbetert het comfort en rijplezier. Het design van de stoelen is bijzonder dun, waardoor extra interieurruimte ontstaat en het totale gewicht van de auto daalt.

Superieure elasticiteit
De draden van het spinnenwebpatroon van de rugleuning zijn gemaakt van milieuvriendelijk, synthetisch spinnenzijde* in plaats van op olie gebaseerde materialen. Het hoofdcomponent van dit materiaal is proteïne, dat gemaakt wordt door middel van microbiële fermentatie. Daarna wordt het gesponnen en verwerkt in een nieuw materiaal dat superieure elasticiteit en taaiheid heeft.

*QMONOSTM materiaal ontwikkelt door Spiber Inc.

07-wereldpremiere-lexus-kinetic-seat-concept-in-parijs-jpg

Geef een antwoord