Lexus

Nieuwe Lexus RX 450h zet luxe SUV segment op scherp

De nieuwe Lexus RX 450h, die op de IAA Frankfurt Motor Show (17-27 september 2015) zijn Europese debuut beleeft, zet in zijn klasse de toon wat betreft emissies en verbruik. Verder heeft Lexus het veiligheidsniveau van zijn grote premium SUV op een nog hoger plan gebracht. Daarbij is de combinatie van luxe, ruimte en veiligheid wederom onberispelijk.

Lexus voorziet de nieuwe Lexus RX 450h van Lexus Hybrid Drive, in dit geval een grondig vernieuwde direct ingespoten 3,5-liter V6 hybride benzinemotor met een gecombineerd vermogen van 230 kW/313 pk. Lexus Hybrid Drive staat garant voor een hoog comfortniveau, uitstekende prestaties én een relatief laag verbruik zónder dat de auto met een laadsnoer moet worden opgeladen. Het officiële EU-brandstofnormverbruik van de Lexus RX 450h bedraagt 5,2 l/100 km gemiddeld, de CO2-emissie is 120 gr/km.

Lexus-RX-450h-1-september-2015

Veiliger dan ooit
De Lexus RX 450h is veiliger dan ooit. Het Lexus Safety System+ helpt botsingen te voorkomen dan wel de gevolgen hiervan te beperken en functioneert bij een breed scala aan snelheden. Het systeem leest eveneens verkeersborden. Tevens kan het de auto onder bepaalde omstandigheden tot volledige stilstand brengen indien het een voetganger vóór de auto detecteert. Lexus levert dit actieve veiligheidspakket standaard op alle uitvoeringen.

Nieuwe features
Aan de complete uitrusting van de Lexus RX 450h voegt Lexus nieuwe features toe. Voorbeelden zijn een groot Head-Up Display (HUD) en Lexus Premium Navigation met 12,3-inch display en intuïtieve Remote Touch controller.
Verder ook een 360˚ Panoramic View Monitor, een elektrisch bedienbare achterklep met no touch-sensor en een Wireless Charging Tray voor het draadloos opladen van bijvoorbeeld een smartphone.

Gedurfd design: ‘floating roof’
Het design van de nieuwe Lexus RX 450h is gedurfd en onderscheidt zich met scherpe lijnen en opvallende elementen zoals het ‘floating roof’. En uiteraard is ook de nieuwe Lexus RX 450h uitgerust met de ‘spindle’ grille die elke nieuwe Lexus siert.

2015.03.11

Lexus RX populairste model uit Lexus historie
De Lexus RX was in 1998 de eerste SUV met het comfort en de luxe van een sedan uit het topsegment. In 2004 had de Lexus RX wederom een primeur te pakken, namelijk die van ’s werelds eerste premium hybride auto (Lexus RX 400h). Op dit moment is de Lexus RX met 2,2 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd de populairste Lexus uit de 25-jarige Lexus historie.

De nieuwe Lexus RX 450h gaat nog deze maand in productie. De eerste exemplaren worden in december bij de Nederlandse Lexus dealer verwacht.

Geef een antwoord