Lexus

Nieuwe Lexus IS 300h: ultieme rijbeleving

Bij Lexus gaan een luxury lifestyle en bewustzijn voor lagere emissies hand in hand. De Lexus IS 300h vormt geen uitzondering en biedt nu meer dan ooit de ultieme rijbeleving. De Lexus IS 300h biedt meer design, meer Takumi Craftmanship en vormt een nog sterker alternatief voor dieselauto’s, met dank aan de verfijnde Lexus Hybrid Drive die aan traditioneel benzine-rijden een extra boost geeft. Tel daarbij op de hogere rijdynamiek, een uitzonderlijk comfort en Lexus Safety System + met talloze actieve veiligheidssystemen. Hierdoor beschikt de nieuwe Lexus IS 300h over eigenschappen die perfect passen in de huidige markt. De nieuwe Lexus IS 300h staat nu bij de Lexus dealer en heeft een consumentenadviesprijs vanaf 39.995 euro.

De nieuwe Lexus IS 300h is direct herkenbaar aan de nieuwe full LED koplampen, grote luchtinlaten in de voorbumper en karakteristieke, maar nog scherper gesneden ‘spindle grille’. Ook nieuw zijn de LED-achterlichten, de 5-spaaks 17-inch en meerspaaks 18-inch lichtmetalen wielen. De metallic carrosseriekleuren Graphite Black en Deep Blue zijn toegevoegd en afhankelijk van de versie zijn ook nieuwe interieurkleuren beschikbaar zoals Sandstone, Noble Brown en Nuance Black. De nieuwe designelementen geven de IS 300h een prominentere uitstraling.

Takumi lasertechniek
Lexus heeft het interieur van de IS 300h verder verbeterd. Het grotere split-screen display van het Lexus Premium navigatie- en multimediasysteem meet nu 10,3 inch. De grotere en scherpere graphics dragen bij aan betere afleesbaarheid. De Remote Touch Interface (RTI) is intuïtiever te bedienen, onder meer door de toevoeging van een entertoets en een betere polssteun.
Het Craftmanship van Lexus’ befaamde ‘Takumi’ (ambachtslieden) is duidelijk aanwezig in het interieur. Het is de eerste keer dat de IS 300h leverbaar wordt met houtaccenten die bewerkt zijn door middel van de befaamde lasertechniek van Yamaha – de wereldvermaarde producent van onder meer concertvleugels. De IS 300h F SPORT Line beschikt over verfijnde aluminium interieurpanelen in ‘Naguri’ stijl. De lederen interieurs zijn met de hand gestikt en in iedere detail subliem afgewerkt.

Concertzaalbeleving
Het Pioneer Premium Sound System is met twee speakers uitgebreid en heeft er nu tien. Mede door de digitale Class-D 8-kanaals versterker is het geluid kraakhelder. Voor een heuse concertzaalbeleving is de IS 300h uit te rusten met het Mark Levinson® Premium Surround System met 15 speakers dat specifiek voor de sportsedan ontwikkeld is. Dit is een synoniem voor intens genieten van de mooiste soundtracks.

Verbeterde stuur- en ondersteleigenschappen
De nieuwe Lexus IS 300h kent nog scherpere rijeigenschappen. De rechtuit-stabiliteit werd verbeterd, terwijl de hybride sportsedan nog directer op stuuruitslagen reageert. Voor de verbeterde wielophanging zijn nieuwe lichtgewicht aluminium componenten toegepast. De multi-link achterwielophanging is voorzien van een nieuwe stabilisatorstang. Lexus voorzag de IS 300h van een stijvere voorwielophanging en paste ook de demperafstelling en schokdempers aan voor een meer dynamische rijervaring.

Voor extra controle en stabiliteit is elke IS 300h uitgerust met Lexus’ unieke Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM), die alle veiligheidssystemen proactief laat samenwerken. Verder is de Drive Mode Selector – met voorgeprogrammeerde rijstanden als Eco, Normal en Sport – nu ook verder te personaliseren door handmatige programmering.

Om het sportieve karakter van de Lexus IS 300h F SPORT Line extra te onderstrepen is Adaptive Variable Suspension (AVS) standaard op deze versie.

Lexus Hybrid Drive: aantrekkelijke Total Costs of Ownership
De nieuwe Lexus IS 300h heeft zijn beproefde, betrouwbare en efficiënte 164 kW/223 pk sterke hybride aandrijflijn behouden. Deze combineert een 2,5-liter viercilinder Atkinson-benzinemotor met een krachtige elektromotor, standaard gekoppeld aan een efficiënte, standaard automaat. Dat laatste wint in het drukke Nederlandse verkeer aan populariteit.

De hybride-accu laadt zichzelf op tijdens het rijden en wordt dus niet met een stekker opgeladen om een laag verbruik te halen. Het verbruik en de CO2-uitstoot behoren met respectievelijk 4,3 l/100 km en 97 gr/km tot de laagste in zijn klasse. De hybride aandrijflijn is zuinig, soepel en bewezen betrouwbaar wat resulteert in een aantrekkelijke Total Costs of Ownership.

Lexus Safety System +
Voor slechts 690 euro rust Lexus de IS 300h uit met het zeer uitgebreide Lexus Safety System +. Actieve veiligheidssystemen die hiertoe behoren zijn: Pre-Crash Safety systeem, Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert & Vehicle Sway Warning (fitheidschecker), Automatic High Beam en Road Sign Assist. Op de Luxury  Line zijn de actieve veiligheidssystemen Blind Spot Monitor en Rear Cross Traffic Alert standaard.

Lexus levert de nieuwe IS 300h vanaf 39.995 euro. De consumentenadviesprijs van de Lexus IS 300h Business Line begint bij 42.495 euro en de Sport Edition, met 18 inch 5-spaaks ‘Black’-velgen, is er vanaf 43.995 euro. Lexus levert zijn sportsedan verder als F SPORT Line met standaard Adaptive Variable Suspension (vanaf 47.995 euro) en Luxury Line (vanaf 53.495 euro).

Alle nieuwe prijzen zijn inclusief BTW, BPM én alle kosten rijklaar maken.

Geef een antwoord