Seat

SEAT met praktische connectiviteit op Automobile Barcelona

SEAT grijpt Automobile Barcelona, de autotentoonstelling van Barcelona (11-21 mei), aan om bezoekers kennis te laten maken met verregaande connectiviteit en de mobiliteit van de toekomst. Het merk presenteert diverse nieuwe apps, zoals de integratie van Waze – de navigatieapplicatie voor Android Auto – met SEAT Full Link, evenals de SEAT drive app in combinatie met Android Auto. In een simulator kunnen bezoekers het rijden van de toekomst ervaren, in de Connected Street vindt een Ateca zelfstandig vrije parkeerplaatsen en er is aandacht voor nieuwe toepassingen als Digital Access.

Op Automobile Barcelona 2017 laat SEAT nog eens zien dat het een voortrekkersrol vervult op het gebied van connectiviteit en nieuwe mobiliteit. Dat gebeurt vooral aan de hand van praktische toepassingen die al op (zeer) korte termijn beschikbaar zijn. Op de show is Waze – de GPS navigatie-app van Google voor Android Auto – al uit te proberen. Deze hoogwaardige navigatie-app is binnen enkele weken te gebruiken in alle SEAT-modellen met Full Link-technologie. Luca de Meo, President van SEAT S.A.: “Waze past bij ons doel om een rijervaring te bieden die eenvoudig, connected en persoonlijk is. De app is onderdeel van het digitale ecosysteem dat we momenteel opzetten.”

Nieuwe SEAT Drive App
Ook nieuw is de binnenkort verkrijgbare SEAT Drive App voor Android Auto. Hiermee is informatie van de telefoon toegankelijk via het display van de auto, wat bijdraagt aan de veiligheid onderweg. De synchronisatie vindt volautomatisch plaats. Er is ook al een iOS-versie van deze app. Mede daardoor kan meer dan 95 procent van de eigenaren van een mobiele telefoon de status van zijn auto raadplegen.

Auto en omgeving
Nieuwe connectiviteitsontwikkelingen maken het mogelijk dat auto’s ook met de buitenwereld communiceren. Op Automobile Barcelona kunnen bezoekers dat zelf ervaren. In de ‘Connected Street’ kunnen ze plaatsnemen in de Ateca Smart City Car. Deze navigeert snel naar een vrije parkeerplaats dankzij Parkfinder. Het eveneens geïntegreerde Travipay zorgt voor de reservering en betaling.

Digital Access
SEAT werkt ook aan Digital Access voor zijn modellen. Hiermee wordt het mogelijk om via een mobiele telefoon toegang te krijgen tot de auto. De noodzaak voor een fysieke sleutel vervalt hiermee. Het gemak van Digital Access is te ervaren aan de hand van tien elektrisch aangedreven eMii-modellen. Gelijktijdig wordt de My SEAT DataPlug gepresenteerd. Deze dongel maakt het mogelijk om ook oudere SEAT-modellen tot op zekere hoogte te ‘connecten’, door digitale technologieën te ondersteunen en zo connectiviteitsdiensten beschikbaar te maken. Zo wordt de overstap naar een volledig connected SEAT vergemakkelijkt.

Uiteraard laat SEAT op Automobile Barcelona ook de actuele line-up zien, met onder meer nieuwe modellen als de Ibiza, Ateca FR en Leon CUPRA 300.

Automobile Barcelona

Geef een reactie