Autosport Seat

SEAT Leon Eurocup 2014 voltooit eerste raceweekend op Duitse Nürburgring

LavoitureSEATLEONRacecup2De SEAT Leon Eurocup 2014 is ‘underway’ met een eerste succesvol raceweekend op de Nürburgring in Duitsland. Met vijf verschillende coureurs op het podium na afloop van de eerste twee races van het seizoen is nu al duidelijk dat het deelnemersveld van de Leon Eurocup uiterst competitief is.

LavoitureSEATLEONRacecup3De eerste overwinning tijdens het debuut raceweekend van de Leon Eurocup 2014 in Duitsland kwam op naam van Stefano Comini (Target Competition), Stian Paulsen (Stian Paulsen Racing) tekende voor de zege in de tweede race. Laatstgenoemde voert na de eerste ronde van de Leon Eurocup ook het kampioenschap aan.

Jaime Puig, Directeur van SEAT Sport: “Dit eerste raceweekend van het seizoen in Duitsland was een groot succes! We zijn niet alleen zeer tevreden over het verloop van de races zelf, maar ook over het feit dat de teams positief zijn. Zij hebben vertrouwen in ons gesteld door een raceauto aan te schaffen die ze nog niet eens gezien hadden, en door zich voor de SEAT Leon Eurocup in te schrijven enkel op basis van onze ervaringen uit voorgaande jaren. Dat geloof en vertrouwen in ons maken dit kampioenschap mogelijk, met prachtige races als gevolg. De coureurs zijn continu met elkaar in gevecht voor posities en ik denk dat we dat het gehele seizoen gaan zien.”

Het volgende raceweekend voor de SEAT Leon Eurocup 2014 staat gepland van 23 t/m 25 mei aanstaande op de Salzburgring in Oostenrijk.

LavoitureSEATLEONRacecup1Kalender SEAT Leon Eurocup 2014
1. Nürburgring, Duitsland, 2-4 mei
2. Salzburgring, Oostenrijk, 23-25 mei
3. Silverstone, Verenigd Koninkrijk, 18-20 juli
4. Spa-Francorchamps, België, 5-7 september
5. Autodromo di Monza, Italië, 26-28 september
6. Circuit de Barcelona-Catalunya, Spanje, 17-19 oktober

Geef een antwoord