Autosport

De Brullende Leeuw van Peugeot op de DAKAR Pre Proloog 2015

Al vele jaren oefent de Dakar-rally, het grootste autosportevenement ter wereld, een enorme aantrekkingskracht uit op media en publiek. Miljoenen liefhebbers wereldwijd zitten ieder jaar in de maand januari dagelijks aan de buis gekluisterd om de spectaculaire beelden van Le Dakar te bekijken. Uniek echter is dat de Dakar-fans de Nederlandse deelnemers al op 8 november live in actie kunnen zien. Hiervoor wordt het Eurocircuit van Valkenswaard zoals altijd speciaal uitgebreid voor de Dakar Pre-proloog. Met ditmaal als grote trekpleister op de stand van Peugeot Nederland de indrukwekkende Peugeot 2008 DKR. Tevens zal net als vorig jaar meervoudig Dakar-winnaar Cyril Despres bij Peugeot acte de présence geven.

De RTL GP Dakar Pre-proloog is een autosportfeest voor jong en oud. Ieder jaar vinden gemiddeld 30.000 bezoekers de weg naar het Eurocircuit in Valkenswaard. RTL GP presenteert op zondag 8 november 2015 de 12e RTL GP Dakar Pre-proloog, een uniek evenement dat volledig in het teken staat van de Dakar Rally.

Peugeot kan terugzien op een enorme succesvolle ‘palmares’ in Le Dakar, met maar liefst vier overwinningen. Vorig jaar debuteerde Peugeot met de opzienbarende 2008 DKR om voor het eerst na jaren weer te jagen op successen in het langste autosportevenement ter wereld. De komende editie zal de belangstelling voor de prestaties van Peugeot alleen maar toenemen. Zeker ook nu bekend is geworden dat negenvoudig rallykampioen Sébastian Loeb de vierde 2008 DKR zal besturen, vergezeld door zijn trouwe navigator Daniel Elena.

De serieuze kanshebber op de eindoverwinning mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de Pre-proloog in Valkenswaard. Ellis Blasé, Manager PR & Corporate Communication van Peugeot Nederland: “Je merkt het aan alles, de Dakar Rally leeft echt in Nederland. Vorig jaar kwamen op Frankrijk na de meeste deelnemers uit ons land. En het evenement op het Eurocircuit is uniek. We zijn dan ook blij dat we in november weer present zijn, ditmaal met de Peugeot 2008 DKR . Bovendien meldde Cyril Despres onmiddellijk dat hij weer graag van de partij wilde zijn omdat hij vorig jaar enorm had genoten van de unieke sfeer en het enthousiasme van de toeschouwers. Hij zal dan ook regelmatig tijd vrijmaken voor het nemen van “selfies” en het voeren van gesprekken met de bezoekers.”

Het publiek kan op de Peugeot-stand tevens de nieuwe Peugeot 2008 Urban Cross bewonderen.

312 LOEB Sebastien - ELENA Daniel - PEUGEOT 2008 DKR during the 2015 Morocco off road rally, stage 5, from  Agadir to Agadir, on october 9th 2015, Morocco. Photo Eric Vargiolu / DPPI
312 LOEB Sebastien – ELENA Daniel – PEUGEOT 2008 DKR during the 2015 Morocco off road rally, stage 5, from Agadir to Agadir, on october 9th 2015, Morocco. Photo Eric Vargiolu / DPPI

PEUGEOT 2008 DKR toont potentieel tijdens testrally

Tijdens de afgelopen week gereden Rally van Marokko heeft Carlos Sainz overduidelijk het potentieel van de Peugeot 2008 DKR16 aangetoond. Hij won maar liefst twee dagetappes en reed zelfs enige tijd op kop tijdens de loodzware rallyraid. Sébastien Loeb kwam ook in actie, in een 2008 DKR15, om ervaring op te doen in het rijden in de woestijn en misschien nog belangrijker, in het navigeren.

Le Dakar 2016

Na de terugtrekking van Peru zag de ASO-organisatie zich geplaatst voor een enorme uitdaging om de rallyraid toch doorgang te laten vinden. Met medewerking van de autoriteiten van Argentinië en Bolivia werd echter in no-time een alternatieve route georganiseerd. Het aantal proeven en de lengte ervan zullen hetzelfde zijn als oorspronkelijk gepland, maar het karakter zal verschillen. Ze zullen sneller en nog technischer zijn.

“Maar eerst Valkenswaard”, sluit Ellis Blasé af. “Zoals gezegd zijn we enorm enthousiast  om de Peugeot 2008 DKR en Cyril Despres aan het Nederlandse publiek te kunnen presenteren en uiteraard hopen wij, zeker nu ook met Sébastian Loeb in onze gelederen, dat naast die 4 bokalen straks een vijfde zal komen te staan.”

One thought on “De Brullende Leeuw van Peugeot op de DAKAR Pre Proloog 2015

Geef een antwoord