Fiat

Fiat TIPO keert terug

Fiat maakt zijn opwachting in het C-segment met een reeks modelvarianten die een bekende typenaam delen: TIPO. In de loop van volgend jaar komt de nieuwe Fiat TIPO beschikbaar in Nederland. De eerste van de reeks is de sedan, waarna later de hatchback- en stationvariant geïntroduceerd worden.

De afgelopen Istanbul Motor Show was het publiekelijke startsignaal van het ‘Fiat Ægea Project’. Daar werd in mei dit jaar de compacte sedan onthuld die nu de naam TIPO krijgt, een historisch verantwoorde keuze. Fiat keert met de TIPO terug in het C-segment: eerst als sedan, later als hatchback- en stationwagon.

Het ontwerp van de compacte sedan is in balans en tegelijkertijd is de nieuwe Fiat functioneel in gebruik. Bovendien biedt hij maximale value for money.

Het aanbod van betrouwbare, goed presterende en zuinige krachtbronnen is overzichtelijk: twee Multijet II turbodieselmotoren en twee benzinemotoren die zijn te combineren met handbak of automatische transmissie. De vermogens lopen uiteen van 95 t/m 120 pk.

De Fiat TIPO is ontworpen door de eigen designafdeling van FCA Italy, terwijl hij ontwikkeld werd in samenwerking met Tofaş R&D. De nieuwe TIPO wordt geproduceerd in de Tofaş-fabriek: één van ’s werelds beste productiefaciliteiten. Eerder ontving de Turkse fabriek de Gouden onderscheiding in ‘World Class Manufacturing’. De projectnaam Ægea is een hommage aan Turkije dat strategisch zo belangrijk is geweest voor FCA dankzij de samenwerking met Tofaş.

One thought on “Fiat TIPO keert terug

Geef een reactie