Fiat

Wereldpremière Fiat Fullback pick-up op Dubai International Motor Show

De Fullback is Fiat Professional’s nieuwe medium-dutypick-up truck en maakt zijn werelddebuut op de Dubai International Motor Show, de grootste autoshow van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De auto is afgeleid van de belangrijke positie die een speler inneemt tijdens rugby of American football. De nieuwe Fiat staat eind tweede kwartaal 2016 bij de Nederlandse Fiat Professional dealer.

Met meer dan honderd jaar ervaring en een uitstekende reputatie binnen de bedrijfswagenindustrie, schrijft Fiat Professional wederom geschiedenis met de komst van de Fullback. Fiat Professional heeft met de Fullback een sterk aanbod in het medium-duty pick-up truck segment. Dit deel van de markt was in 2014 goed voor 675.000 eenheden die 23% van de totale omzet in het bedrijfswagensegment vertegenwoordigen. Dit aandeel is nog groter het Midden-Oosten (58%) en Afrika (52%).

De, gezien zijn verkoopaandeel, strategisch belangrijke Fullback gaat in zijn segment een leidende rol spelen als het gaat om zijn robuuste constructie en betrouwbaarheid. Fiat Professional toont aan dat bij praktisch gebruik het nieuwe topproduct tegemoet komt aan de werkelijke behoeftes van haar klanten. Aan de andere kant komt de Fullback, dankzij zijn veelzijdigheid, ook tegemoet aan de wensen die horen bij het alledaagse leven. Kortom, de nieuwe Fullback neemt elke uitdaging aan.

Op gebied van configuratie, laadvermogen, trekgewicht, afmetingen en motoren kan de auto zich meten met de besten in zijn segment.

Het aanbod bestaat uit vier configuraties: Single Cab, Extended Cab, Double Cab en Chassis en drie uitrustingsniveaus. De Fiat Fullback biedt een compleet aanbod van varianten die aangepast worden op de behoeftes die spelen op lokale markten. Om in Nederland in aanmerking te komen voor grijs kenteken, zal zowel de Extended Cab als Double Cab aangepast worden. Bij de Extended Cab wordt er een schot geplaatst, terwijl de auto verlengd wordt als het gaat om de Double Cab. De verlenging wordt lokaal verzorgd door Veth Automotive.

Alle Fullback-versies hebben een maximum hoogte van 1.780 mm, zijn tot 1.815 mm breed en beschikken over een wielbasis van 3.000 mm. De lengte varieert afhankelijk van de configuratie: 5.155 mm (Single Cab), 5.275 mm (Extended Cab), 5.285 mm (Double Cab). Ook de lengte van het laadgedeelte kan verschillen: 2.265 mm (Single Cab), 1.850 mm (Extended Cab) en 1.520 mm (Double Cab). Het laadvermogen kan afhankelijk van de uitvoering, oplopen tot 1.100 kg.

In Europa komt de Fullback beschikbaar met een 2.4 turbodiesel die is opgetrokken uit aluminium en biedt twee vermogens: 150 of 180 pk. De krachtbron wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak of een vijftrapsautomaat met sportmodus.

De Fiat Fullback pick-up truck komt beschikbaar met achterwiel- of vierwielaandrijving en staat eind tweede kwartaal 2016 bij de Nederlandse Fiat Professional dealer.

One thought on “Wereldpremière Fiat Fullback pick-up op Dubai International Motor Show

Geef een reactie