Seat

Beste restwaarde in segment voor nieuwe SEAT Ibiza

De nieuwe SEAT Ibiza noteert in vergelijking met zijn directe concurrenten de hoogste restwaarde. Dat blijkt uit de CarToMarket-studie van Autovista Group, een toonaangevend onderzoeksbureau voor de internationale auto-industrie. Het bureau deed onderzoek naar de restwaarde van auto’s in de zes belangrijkste Europese markten en concludeert dat de nieuwe Ibiza op dat gebied de meeste zekerheid biedt.

Het prestigieuze bureau heeft berekend dat de restwaarde van de nieuwe Ibiza in vergelijking met zijn voorganger in de zes onderzochte markten tussen de vier en negen procent zal toenemen. Autovista Group is leider op het gebied van automobielgegevens, informaticaoplossingen en services voor de Europese automobielsector. De informatie die de Autovista Group vergaart, is volledig onafhankelijk, betrouwbaar en kritisch en voorziet zowel particulieren als fleetowners van relevante informatie op basis waarvan zij de beste keuzes kunnen maken bij de aanschaf van nieuwe auto’s.

Lage onderhoudskosten
De aankoop van een auto vraagt om een zorgvuldige afweging van iedere klant, zowel particulieren als ondernemingen. Voor hen is niet alleen de aankoopprijs van belang, maar ook de onderhouds- en gebruikskosten en de restwaarde als de auto weer wordt ingeruild. SEAT heeft de vijfde generatie van de Ibiza met die kernwaardes in het achterhoofd ontwikkeld. Zo zorgen SEAT’s efficiënte motoren voor lagere onderhoudskosten en ook de aanschafprijs in combinatie met de riante uitrusting maakt dat de nieuwe Ibiza binnen zijn segment een van de beste alternatieven is.

Sleutelrol
De toegenomen prestaties, het verbeterde comfort en het ruimere interieur van de nieuwe SEAT Ibiza werden op waarde geschat door 120 experts uit heel Europa die het compacte B-segmentmodel van SEAT begin februari testten tijdens het zogeheten SEAT Residual Value Event. De experts roemden tevens de rijprestaties en functionaliteit van de Ibiza, evenals zijn tijdloze ontwerp, bouwkwaliteit, uitrusting en royale binnenruimte die groter is dan die van zijn concurrenten. Het behalen van de hoogste classificaties in het onderzoek van Autovista Group komt daar nu nog bij. Het is voor SEAT het bewijs dat de nieuwe Ibiza binnen de belangrijkste Europese markten een sleutelrol gaat vervullen.

Geef een antwoord