Volkswagen

Chassis-versies Volkswagen Crafter nu ook met Euro VI-motor

vw crafterDe Volkswagen Crafter Chassis-versies met enkele en met dubbele cabine zijn nu ook verkrijgbaar met motoren die aan de emissie-eis Euro VI voldoen. Daardoor neemt de inzetbaarheid van deze veelzijdige bedrijfsauto enorm toe. Het biedt ondernemers de mogelijkheid om de Crafter met een specifieke opbouw in te zetten in stedelijke zones met stringente milieueisen. De Euro VI-uitvoeringen zijn verkrijgbaar vanaf € 22.360 excl. BTW/BPM.

De Volkswagen Crafter Chassis-versies zijn zeer populair voor opbouw. Het stevige ladderchassis biedt een groot aantal aan mogelijkheden. Er is keuze uit drie wielbases – respectievelijk 3.250 mm, 3.665 mm en 4.325 mm en evenzoveel opbouwlengten. Er zijn diverse laadvermogens. De uitvoering met dubbele cabine biedt voldoende ruimte voor maximaal vijf inzittenden. Ook is de Crafter af-fabriek voorbereid voor een PTO-as, zodat met de motor bijvoorbeeld de hydrauliekpomp van een opbouw met hoogwerker is aan te drijven.

2.0 TDI-krachtbron
Volkswagen levert de Crafter met een 2.0 TDI-motor. Er zijn twee versies van deze koppelrijke en efficiënte viercilinderkrachtbron: met 84 kW/109 pk, en 120 kW/164 pk vermogen. Doordat hij aan Euro VI voldoet, is de inzetbaarheid van de Crafter groter dan ooit. Het maakt deze robuust geconstrueerde bedrijfsauto interessant voor bedrijven die opereren in stedelijk gebied, ook als daar de milieueisen in de toekomst verder worden aangescherpt. De Crafter is leverbaar met onder meer een grootvolume CityBox-opbouw, een koelunit en de eerder genoemde hoogwerker.

Opbouw op maat
De Crafter Chassis-versies worden geleverd met een gedeeltelijke CVO-typegoedkeuring. Dat biedt bedrijven en ombouwers de vrijheid om een opbouw op maat te realiseren. Ze zijn dan wel verantwoordelijk voor het behalen van het in de gedeeltelijke typegoedkeuring voorgeschreven minimale voertuiggewicht van 2.355 kg. In de praktijk is dat zelden een probleem doordat de Crafter inclusief opbouw doorgaans boven dit gewicht uitkomt.

Geef een reactie