Kia

Onderstel Kia Niro in twee smaken

Kia levert de gloednieuwe hybride Niro met twee verschillende afstellingen voor het onderstel. De set-up is afhankelijk van het gekozen wielformaat. Er is keuze uit 16-inch of 18-inch wielen.

Kia Niro - Exterior 12

Een uitvoering met 16-inch lichtmetalen wielen heeft een comfortabele en zuinige onderstelafstelling. Ook het stuurgedrag is meer op comfort gericht. De Kia Niro met 18-inch lichtmetalen wielen biedt ook volop comfort, maar heeft een sportievere afstelling waarbij de focus op dynamiek ligt. De R&D-afdeling van Kia heeft het rijgedrag van de nieuwe generatie Sportage als referentie gebruikt voor het rijgedrag.

Kia Niro - Exterior 11

De Kia Niro is de eerste Hybrid Utility Vehicle in het C-segment. Hij combineert zuinigheid en ruimte met een opvallend ‘on-hybride’ design dat stoer en krachtig oogt. Onderhuids schuilt een krachtige benzine-elektrische hybride aandrijflijn, bestaande uit een 1.6-liter GDI viercilinder met 105 pk en een 44 pk sterke elektromotor die binnenin het transmissiehuis van de 6-traps DCT-automaat met dubbele koppeling is gemonteerd (type TMED). Het systeemvermogen komt uit op 141 pk en 264 Nm trekkracht in de eerste versnelling en 235 Nm in het tweede tot zesde verzet. Dankzij de CO2-uitstoot startend vanaf 88 g/km profiteren zakelijke rijders dit jaar van slechts 21 procent bijtelling.

kia_niro_my17_dashboard_8618_45974

Tot 1.300 kg aan de trekhaak
De Niro is ook leverbaar met een trekgewicht-extensiepakket waarbij de Niro, dankzij een grotere radiator fan en grotere remschijven, een maximaal trekgewicht krijgt van 1.300 kg – uniek in de hybrideklasse. Prijzen en specificaties van de nieuwe Kia Niro hoopt Kia Motors Nederland zo spoedig mogelijk bekend te kunnen maken.

Geef een antwoord