Kia

Jaarverkoop Kia in Europa passeert 400.000 stuks

Kia heeft dit jaar in Europa al meer dan 400.000 nieuwe auto’s geregistreerd. Nooit eerder wist het merk in één jaar zo veel nieuwe Kia’s te verkopen. Het record van vorig jaar (384.790) is nu, in november, al verbroken. Met nog een maand te gaan stevent Kia af op een Europees marktaandeel van 3%. Met meer dan 400.000 verkochte auto’s in de eerste elf maanden van 2016 heeft Kia nu een Europees marktaandeel van 2,9% in handen. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 2,8%.

Michael Cole, Chief Operating Officer bij Kia Motors Europe, zegt: “Het aanbod van Kia is gevarieerder dat ooit. De designers en technici hebben producten ontwikkeld waarmee Kia nieuwe wegen inslaat. De frisse, aantrekkelijke modellen in nieuwe segmenten slaan aan bij Europese autokopers en dat heeft zonder meer bijgedragen aan het succes van Kia in 2016.”

Vooral de Kia Niro is een hit in Europa met meer dan 23.000 orders sinds de verkoopstart in juli. Ook de Sportage neemt alsmaar toe in populariteit, met een afzetgroei van 35% ten opzichte van dezelfde periode in 2015, toen in Europa 105.317 Kia’s Sportage werden geregistreerd.

Het aanbod van de Kia Optima werd afgelopen zomer uitgebreid met de ruime Optima Sportswagon, de bijzonder efficiënte Optima Plug-in Hybrid en de sportieve Optima GT. Hierdoor is de verkoop met 214% toegenomen ten opzichte van 2015. De Sportswagon neemt 65% van de verkoop voor zijn rekening, waarmee het belang van een aantrekkelijke stationwagen in het D-segment nogmaals wordt onderstreept.

Geef een antwoord