Algemeen Ford

Onderzoek toont aan dat zelfrijdende auto’s gelukkiger maken

Uit een nieuw onderzoek in opdracht van Ford kwam naar voren dat veel Europeanen vonden dat de tijd achter het stuur beter benut zou kunnen worden door met hun dierbaren te communiceren, uit het raam te staren of een tukje te doen.* Het zou zelfs het einde kunnen betekenen van de ‘schoolpleinmoeders’, aangezien 16 procent hun kinderen alleen zou laten reizen.

Ford kondigde vandaag aan dat het testen van autonome auto’s in 2017 in Europa van start gaat. Van de 5.000 ondervraagde volwassenen kijkt 80 procent ernaar uit om lekker te kunnen ontspannen en van de omgeving te genieten, zou 72 procent chatten op de telefoon, en zou 64 procent een hapje gaan eten. Boeken lezen en films kijken kwamen hier vlak achteraan.

“Mensen beginnen echt na te denken over wat autonome auto’s precies voor hen zouden kunnen betekenen in hun dagelijks leven”, aldus Thomas Lukaszewicz, Manager Automated Driving bij Ford Europa. “Veel van ons verwaarlozen de tijd voor onszelf en voor onze dierbaren omwille van andere verplichtingen. Zelfrijdende auto’s zullen onze manier van leven, en de manier waarop we reizen, op een revolutionaire manier veranderen.”

Gemiddeld brengen Europese bestuurders tien dagen per jaar door in hun auto** en uit een eerder onderzoek bleek dat mensen in grote steden de reis naar hun werk stressvoller vinden dan hun werk zelf.*** Uit deze poll bleek ook een voorkeur voor autonome auto’s ten opzichte van traditionele auto’s, als het gaat om een avondje stappen en woon-werkverkeer, en bijna de helft denkt dat auto’s zonder bestuurder veilig zijn.

“We hebben al plannen aangekondigd om in 2021 een autonome auto te gaan gebruiken voor een carpoolservice in de Verenigde Staten en het is belangrijk dat we onze tests uitbreiden naar Europa”, voegt Lukaszewicz toe. “De regels op de weg variëren hier van land tot land, de verkeersborden en de indeling van de weg zijn anders, en bestuurders moeten overvolle wegen vaak delen met fietsers.”

* Survey conducted for Ford Motor Company in France, Germany, Norway, Spain and the U.K., by Penn Schoen Berland during November 2016.
** http://ec.europa.eu/eurostat/documents/3433488/5298273/KS-SF-07-087-DE.PDF/0d50ff3c-a042-4c49-85e8-5333c92a7186
*** Survey conducted for Ford Motor Company by Opinion Matters during April 2015 https://media.ford.com/content/fordmedia/feu/en/news/2015/04/27/for-europeans–the-journey-to-work-causes-more-stress-than-their.html

Geef een reactie