Kia

Kia Sportage bekroond als superveilig

De Kia Sportage is een topper in veiligheid. De hoogste rating van vijf sterren had hij al te pakken van de Euro NCAP. Nu heeft hij ook in Amerika gescoord. In vijf verschillende crashtests komt de Sportage als een van de veiligste auto’s uit de bus en krijgt daarvoor een zogenaamde Top Safety Pick Plus (TSP+) Award, een van de meest prestigieuze veiligheidsprijzen in de VS.

De TSP+ wordt toegekend door het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS). In de beoordeling is ook de effectiviteit van bestuurdersassistentiesystemen meegenomen. Het gaat om systemen die een aanrijding helpen te voorkomen. Ook de vorige Kia Sportage scoorde hoog in de veiligheidstests van IIHS. De nieuwe Sportage is een van de eerste modellen die IIHS heeft getest volgens de nieuwste, strengere parameters die dit instituut met ingang van 2016 hanteert.

“Het oordeel van dit instituut wordt in de auto-industrie gerespecteerd. Een Top Safety Pick Plus scoren is een bijzondere prestatie,” reageert Orth Hedrick trots. Hij is Vice President Productplanning bij Kia Motors America. De nieuwe Kia Sportage is extreem sterk geconstrueerd met 51 procent ultrasterk staal. De carrosserie is daardoor 39 procent stijver dan die van de vorige Sportage. En er is een brede range aan actieve veiligheidssystemen, te weten:

– Autonomous Emergency Braking (AEB)
– Lane Departure Warning System (LDWS)
– Blind Spot Detection (BSD) met Lane Change Assist (LCA)
– Rear Cross Traffic Alert (RCTA)
– Bi-HID koplampen met Dynamic Bending Light (DBL)
– High-Beam Assist (HBA)
– Parking Assist voor en achter

Geef een antwoord