Suzuki

Suzuki Baleno scoort 4 sterren in nieuwste Euro NCAP-crashtest

De nieuwe Suzuki Baleno heeft als eerste auto de nieuwste Euro NCAP-crashtest doorstaan en heeft vier sterren verdiend. Deze uitstekende score is mede te danken aan Radar Brake Support, een actief veiligheidssysteem dat tot de standaarduitrusting van de Baleno High Executive behoort.

Ondanks dat de nieuwe Suzuki Baleno met slechts 840 kilogram de lichtste auto in het B-segment is, heeft hij bijzonder goed gescoord in de nieuwe Euro NCAP-crashtests. De Suzuki Baleno High Executive is standaard uitgerust met Radar Brake Support. Dat was behalve de veilige constructie van de auto – een zeer stijve en aanrijdingsbestendige carrosserie – mede de aanleiding voor Euro NCAP om de Baleno met vier sterren te waarderen.
De basisversie van de Baleno scoorde drie sterren overall met een goede score in de categorieën ‘bescherming volwassenen’, ‘bescherming kinderen’ en ‘bescherming voetgangers’.

Nieuwe testmethode van Euro NCAP
Fabrikanten kunnen bij Euro NCAP voortaan kiezen voor een nieuwe ‘dual rating’ testmethode. Daarbij onderwerpt het veiligheidsinstituut zowel de basisversie als een luxere versie – die gewoonlijk met meer veiligheidsvoorzieningen is uitgerust – aan de, overigens weer strenger geworden, crashtests. De extra veiligheidssystemen zorgen in de categorie ‘veiligheidsassistentie’ voor een hogere score wat het voordeel voor de consument transparant moet maken. De Suzuki Baleno is de eerste en vooralsnog enige auto die op deze manier getest is.

3 uitvoeringen
De Suzuki Baleno is standaard voorzien van onder meer airconditioning, elektrisch bedienbare zijruiten voor en centrale deurvergrendeling. De Exclusive-versie is uitgerust met lichtmetalen 16″ velgen, xenonverlichting, stoelverwarming, een MP3-/ cd-speler met Bluetooth, en buitenspiegels in carrosseriekleur.
De meest complete versie High Executive voegt daar behalve Radar Brake Support ook climate control, keyless start, touchscreen DAB+-audio en navigatie, adaptieve cruisecontrol en een achteruitrijcamera aan toe.

De nieuwe Suzuki Baleno is vanaf eind mei verkrijgbaar.

Geef een antwoord