Land Rover

Toonbeeld van luxe: de nieuwe Range Rover SVAutobiography

Land Rover introduceert de vernieuwde Range Rover SVAutobiography tijdens de Los Angeles Auto Show (1 t/m 10 december 2017). De meest luxueuze SUV van Land Rover biedt een weergaloze combinatie van vakmanschap en technologie en maakt van elke reis een waardevolle luxe-ervaring, ongeacht of je achter het stuur of achterin zit.

De Land Rover Range Rover SVAutobiography is verkrijgbaar met een standaard of verlengde wielbasis en combineert nieuwe geriefelijke voorzieningen om een toevluchtsoord te creëren voor ontspanning met de nieuwste technische voorzieningen.

In de uitgebreide motorenrange is de nieuwe, geavanceerde plug-inhybride (benzine-elektrisch) aandrijflijn P400e opgenomen met een elektrische range van tot wel 51 kilometer. Behalve de bestaande TDV6 en SDV8 dieselmotoren kan er ook gekozen worden voor de opgewaardeerde V8 Supercharged benzinemotor met (415 kW) 565 pk.

Executive Class-achterstoelen vormen het speerpunt van de luxueuze uitvoering. Passagiers kunnen achterin – in het geval van de verlengde wielbasis – genieten van ruim 1,2 meter beenruimte, terwijl nieuwe zetels met comfortabele tussenschuimlagen het welzijn van de inzittenden naar een nog hoger niveau tillen. Met een kantelbare rugleuning tot wel 40 graden, een hot stone-massagefunctie, verwarmde kuit- en voetsteunen en 22-voudige stoelverstelling biedt het passagierscompartiment achterin een ongeëvenaarde ervaring.

De middenconsole loopt helemaal door tot de achterstoelen en geeft de passagiers achterin de mogelijkheid om met een druk op te knop de achterdeuren volautomatisch te sluiten. Elektronisch neerklapbare tablets achterin en geïntegreerde entertainmentdisplays verzekeren dat inzittenden de 4G WiFi-connectiviteit comfortabel kunnen gebruiken voor werk of ontspanning. Een verborgen koelkast tussen de achterstoelen biedt plaats aan twee wijnlessen of vier 600 ml flessen. De rechter achterstoel is opklapbaar voor het vervoeren van lange voorwerpen. Klanten kunnen bovendien voor het eerst een Power Deployable Veneered Loadspace Floor bestellen, waardoor het laden en lossen van bagage eenvoudiger wordt dan ooit.

De aandacht voor detail is van een ongekend hoog niveau. Een exclusief uurwerk van Zenith – geïnspireerd op het Elite 6150 horloge – is geïntegreerd in de achterconsole. De geribbelde rand van het uurwerk complementeert de afwerking van de start/stop-knop, transmissiehendel en voetpedalen.

Jaguar Land Rovers elegante en intuïtieve Touch Pro Duo infotainmentsysteem met twee HD-touchscreens fungeert als digitale butler voor de 21ste eeuw. Informatie kan van het ene scherm eenvoudig naar het andere display geswipet worden, een voorbeeld van ongeëvenaarde functionaliteit en gebruiksgemak.

Gerry McGovern, Chief Design Officer, Land Rover, zegt: “The Range Rover SVAutobiography is the epitome of luxury, comfort and refinement. Our standard-bearer for quality and precision exemplifies the attention to detail and sophistication that has been a hallmark of our most luxurious SUV stretching back almost 50 years.”

De Range Rover SVAutobiography wordt geheel met de hand afgewerkt in het SVO Technical Centre in Warwickshire in het Verenigd Koninkrijk. De luxueuze SUV beleeft zijn wereldpremière tijdens de Los Angeles International Auto Show. Land Rover presenteert de nieuwe Range Rover SVAutobiography samen met andere primeurs, zoals de extreme Discovery SVX, de krachtige Rover Sport SVR en de op de bestuurder georiënteerde SVAutobiography Dynamic.

John Edwards, Managing Director van Jaguar Land Rover Special Operations, zegt: “The SVAutobiography badge identifies our most luxurious vehicles in the same way the SVR and SVX monikers denote our most potent and capable derivatives. The arrival of the enhanced Range Rover SVAutobiography further strengthens the peerless luxury pillar of the SV family.”

Geef een antwoord