Tesla

Tesla opent Superchargerstation in Antwerpen

Tesla heeft een nieuw Superchargerstation geopend in Antwerpen. De snelladers bieden de mogelijkheid om de elektrische Model S en X op te laden in een kwestie van minuten in plaats van meerdere uren. Het station is uitgerust met 10 oplaadpunten en bevindt zich bij Novotel, Luithagen-haven 6, 2030 in Antwerpen. Dit nieuwe Superchargerstation vormt een belangrijke ondersteuning bij de verbinding van Nederland naar West-Vlaanderen.

Deze locatie is een van de meer dan 370 locaties in Europa waar Tesla-eigenaren hun auto kunnen laden als ze een langere trip maken. Zowel de Model S, een elektrische sedan, als de Model X, een SUV, hebben een realistisch bereik van 417 tot 632 km (volgens NEDC). Deze kunnen in 20 minuten halfvol en in 40 minuten voor 80 procent geladen worden. Dit is meer dan voldoende om een volgende Supercharger in het netwerk te bereiken. Naast Superchargers zijn er in in de Benelux al meer dan 145 Destination Charging locaties. Deze opladers bevinden zich op plaatsen waar mijn langer verblijft, zoals hotels en restaurants, maar ook skiresorts en winkelcentra.

In België zijn nabij strategische snelweglocaties al Superchargers in gebruik in Aartselaar, Machelen, Nijvel, Arlon, Gent, Heusden-Zolder, Verviers, Aalst en Lokeren. De Tesla Superchargers zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots. Het netwerk van Superchargers in Europa breidt gestaag uit en maakt het mogelijk om moeiteloos vanuit Noord naar Zuid-Europa te rijden. Superchargers worden op het 17-inch touchscreen van de Tesla Model S en Model X in Google Maps weergegeven.

Geef een antwoord