Tesla

Tesla opent elfde Superchargerstation van Nederland in Horst

Tesla opende 15 december een nieuwe Supercharger in Horst. Dit is het elfde Tesla snellaadstation in Nederland dat vanaf nu operationeel is. Deze snelladers bieden de mogelijkheid om de elektrische Model S en X op te laden in een kwestie van minuten in plaats van meerdere uren. Het station is uitgerust met 12oplaadpunten en bevindt zich bij Parkhotel Horst, Tienrayseweg 2, 5961 NL in Horst. Het nieuwe Superchargerstation vormt een belangrijke ondersteuning voor reizigers richting de Alpen.

Deze nieuwe locatie vervoegt een netwerk van meer dan 350 locaties in Europa die ongemakvrije lange afstandsreizen toestaan voor de elektrische rijder. Zowel de Model S, een elektrische sedan, als de Model X, een SUV, hebben een realistisch bereik van 375 tot 500km. Deze kunnen in 20 minuten halfvol en in 40 minuten voor 80 procent geladen worden. Dit is meer dan voldoende om een volgende Supercharger in het netwerk te bereiken.
In Nederland zijn nabij strategische snelweglocaties al Superchargers in gebruik in Amsterdam, Apeldoorn, Dordrecht, Drachten, Duiven, Eindhoven, Hoorn, Oosterhout, Urmond en Zwolle. De Tesla Superchargers zijn te vinden op plaatsen waar ook andere voorzieningen zijn, zoals restaurants, winkelcentra en WiFi hotspots. Het netwerk van Superchargers in Europa breidt gestaag uit en maakt het mogelijk om moeiteloos vanuit Noord naar Zuid-Europa te rijden. Superchargers worden op het 17-inch touchscreen van de Tesla Model S en Model X in Google Maps weergegeven.
Over Tesla
Tesla’s (NASDAQ: TSLA) missie is de transitie van de wereld naar duurzame energie te versnellen met een totaal aanbod aan steeds betaalbaarder wordende elektrische auto’s. Het in California gevestigde Tesla ontwerpt en bouwt elektrische auto’s en hernieuwbare energieopslag. Tesla heeft meer dan 250.000 elektrische voertuigen geleverd aan klanten wereldwijd.

Geef een antwoord