Volkswagen

Volkswagen Bedrijfswagens op Horecava met duurzame transportoplossingen

Volkswagen Bedrijfswagens is prominent aanwezig op de komende Horecava (8 t/m 11 januari). Tijdens deze belangrijkste beurs voor de horeca in Nederland focust Volkswagen Bedrijfswagens op duurzaam transport en toont het de Caddy Maxi Solar koelwagen.

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor horeca-ondernemers van groot belang. Volkswagen Bedrijfswagens levert hen daarvoor samen met haar maatwerkpartners specifieke oplossingen voor uiteenlopende toepassingen.

Solar koelombouw op maat

Goede voorbeelden zijn de Solar koelwagens van Volkswagen Bedrijfswagens, die zijn uitgerust met een innovatief elektrisch koelsysteem dat hoofdzakelijk door de zon wordt gevoed. Dankzij een nauwe samenwerking met ombouwspecialisten – in dit geval Carrosseriefabriek Harderwijk – kan Volkswagen Bedrijfswagens voor elk gebruik en iedere toepassing een geschikte, efficiënte koelombouw op maat leveren.

Volkswagen Bedrijfswagens levert Solar koelwagens op basis van de Caddy, Transporter en Crafter en toont op de Horecava stand de Caddy Maxi. Het volledige dak van deze extra ruime Caddy bestaat uit hoog rendement zonnepanelen. Daardoor is de transportkoeling niet langer afhankelijk van de brandstofmotor en blijft het koelsysteem bij stilstand en een uitgeschakelde motor tot een half uur doorkoelen, voor een optimale temperatuurbeheersing in de laadruimte. Op deze wijze besparen gebruikers uit de horeca, detail- en groothandel aanzienlijk op de brandstofkosten en dragen zij bij aan een duurzaam en milieuvriendelijk vervoer van gekoelde producten in de stad.

Naast de Solar koelwagens kunnen ondernemers – waaronder bezorgdiensten en andere transporteurs – ook kiezen voor de emissievrije, volledig elektrisch aangedreven stadsbesteller e-load up! en heeft Volkswagen Bedrijfswagens tevens load-up! varianten op benzine en CNG. De Caddy is ook leverbaar met varianten op CNG.

Bovendien zet Volkswagen Bedrijfswagens nadrukkelijk in op de ontwikkeling van elektrische voertuigen, bijvoorbeeld met de Volkswagen e-Crafter die dit najaar volgt. Deze 100% elektrisch aangedreven e-Crafter is al voor zijn marktintroductie onderscheiden met de ‘Europese Transportprijs voor Duurzaamheid’ in de categorie ‘Transport- en bestelwagens’. De standbemanning van Volkswagen Bedrijfswagens kan bezoekers van de Horecava uitgebreid adviseren over alle vormen van duurzaam vervoer van het merk, voor nu en in de nabije toekomst.

Geef een antwoord