Opel

Opel KARL ROCKS: stoere versie van Opels instapmodel

Opel presenteert de nieuwe KARL ROCKS. Het uiterlijk valt op door SUV-achtige kenmerken, zoals stoerdere bumpers, wielkastverbreders en beschermpanelen op de flanken. Ook biedt deze nieuwe modelvariant een hogere zitpositie door een 18 millimeter grotere bodemvrijheid ten opzichte van de KARL. En ook voor deze nieuwkomer van Opel is de connectiviteit van hoog niveau, aangezien hij leverbaar is met Opel OnStar en een R 4.0 IntelliLink infotainmentsysteem. Opel presenteert de nieuwe KARL ROCKS op de komende Autosalon van Parijs (1 tot en met 16 oktober 2016).

Met slimme aanpassingen aan het design onderscheidt de KARL ROCKS zich niet alleen van de reguliere KARL, maar ook van zijn concurrenten. De zilverkleurige dakrails, stoere bumpers (de voorbumper is voorzien van nieuw ontworpen mistlampen), wielkastverbreders en unieke tweekleurige lichtmetalen 15-inch wielen passen perfect bij de designdetails van Opel, zoals de kenmerkende ‘blade’, die voor de achterwielen ombuigt naar boven. In combinatie met de aflopende daklijn geeft die de KARL ROCKS een dynamische, sportieve uitstraling, terwijl hij er tegelijk lekker stoer uitziet.

Topper in connectiviteit
De stoere ‘SUV’-uitstraling van de carrosserie komt terug in het interieur. De stoelen zijn bekleed met de unieke ‘Favo’-stof, waarvan het dessin een honingraatmotief heeft. Deze stof is exclusief voor de KARL ROCKS. Voor extra allure zorgen de dorpelbeschermers van de voorportieren en de hoogglanzende rand rond de audio-unit. Met radio R 4.0 IntelliLink, is navigatie via Apple CarPlay mogelijk met Apple Maps. Verder is de KARL ROCKS leverbaar met Opels persoonlijke connectiviteits- en service-assistent Opel OnStar.

Praktisch, veilig en comfortabel
De Opel KARL ROCKS biedt een hogere zitpositie door de 18 millimeter grotere bodemvrijheid. In- en uitstappen gaat daardoor ook gemakkelijk en de bestuurder heeft goed zich op de weg. Verder biedt de nieuwkomer het praktische gebruiksgemak van vijf deuren, vijf zitplaatsen, compacte buitenafmetingen en een riante bagageruimte. Zo nodig kan de achterbank in ongelijke delen (40:60) worden neergeklapt, zodat een bagageruimte van maximaal 1.013 liter (tot aan het dak) ontstaat.

Opels stoere Benjamin is voorzien van alle veiligheids- en comfortvoorzieningen van de reguliere KARL. De standaard aanwezige City-modus maakt met een druk op de knop de besturing lichter, wat manoeuvreren in druk stadsverkeer makkelijk maakt. Ook Park Assist is leverbaar en helpt de bestuurder bij het parkeren door met een geluidssignaal te waarschuwen voor obstakels bij achteruitrijden. Ook cruise control met snelheidsbegrenzer is leverbaar in de KARL ROCKS.

Geef een antwoord