Algemeen

TomTom Telematics voor tweede jaar meest toonaangevende leverancier van fleet managementoplossingen in Europa

Voor het tweede jaar op rij is TomTom Telematics door Berg Insight, een van de vooraanstaande M2M/IoT-marktanalistenbedrijven, erkend als grootste en meest innovatieve leverancier van fleet managementoplossingen in Europa. Dat staat te lezen in de onlangs gepubliceerde elfde editie van het Berg Insight Fleet Management in Europe-rapport.

Johan Fagerberg, CEO van Berg Insight: “De Europese fleet managementmarkt bleef in 2016 snel groeien, gedreven door toenemend bewustzijn in de zakelijke voordelen die connected voertuigen organisaties kunnen opleveren. We verwachten dat er eind 2016 in Europa meer dan 6,2 miljoen actieve telematica-apparaten zijn, waarvan er dit jaar ongeveer 1,8 miljoen zijn verkocht. TomTom Telematics wist dit altijd al zeer succesvol te gelde te maken en zag zijn omzet jaar-op-jaar stabiel groeien. De innovatieve telematicaoplossingen voor commerciële voertuigen die het bedrijf biedt, zijn essentieel gebleken bij de ondersteuning van de groei van het aantal abonnees de afgelopen jaren. Het bedrijf is nu de grootste leverancier van fleet managementoplossingen in de Europese markt.”

“Voor ons als bedrijf is het een fantastische prestatie om twee jaar op rij door Berg Insight te worden erkend. Het is een bewijs van onze focus op continue innovatie en het ontwikkelen van ons partnerprogramma”, zegt Thomas Schmidt, Managing Director van TomTom Telematics. “In het afgelopen jaar hebben we een aantal nieuwe samenwerkingen en integraties aangekondigd, waardoor we als bedrijf te maken krijgen met nieuwe klantsegmenten en die onze ambities versterken om bedrijven met een wagenpark te ondersteunen bij hun digitale transformatie.”

Geef een reactie