Kia

Kia presenteert specificaties nieuwe Kia Rio

In aanloop naar de Parijs Motorshow maakte Kia vandaag alle specificaties bekend van de nieuwe vierde generatie Rio. De compacte B-segment hatchback zet in alle opzichten een flinke stap vooruit. De opvolger van de huidige Rio is één van de ruimste in zijn klasse, biedt volop innovaties, heeft een nog prettiger rijgedrag en wordt leverbaar met onder meer een krachtige en soepele 1.0 T-GDi turbobenzinemotor.

De nieuwe Kia Rio heeft een strak en modern, nieuw uiterlijk, dankzij strakke lijnen en vloeiend verlopende oppervlakken. De Rio kenmerkt zich verder door een langere motorkap en overhang aan de voorzijde, een lagere daklijn en een ‘bijna’ rechtop geplaatste C-stijl en achterruit. Dankzij de mistlampen die meer op de hoeken van de voorbumper zijn geplaatst en de lagere en bredere ‘tiger nose grille’, oogt de Rio nog breder.

Meer binnenruimte dan ooit
De nieuwe Kia Rio is langer, breder, lager en heeft dankzij zijn toegenomen afmetingen aanzienlijk meer binnenruimte dan zijn voorganger. Sterker nog: bij de verkoopstart is er geen andere auto in het B-segment ruimer dan de nieuwe Rio. De nieuwkomer biedt ten opzichte van zijn voorganger meer hoofd-, been- en schouderruimte. Bovendien bedraagt de bagageruimte (VDA) nu 325 liter (+ 37 liter).

Lengte: 4.065 mm (+ 15 mm*)
Breedte: 1.725 mm (+ 5 mm*)
Hoogte: 1.450 mm (- 5 mm*)
Wielbasis: 2.580 mm (+ 10 mm*)
*Ten opzichte van derde generatie Kia Rio

Optimale ergonomie
Het nieuwe dashboard van de nieuwe Kia Rio heeft een compleet nieuwe lay-out, met een betere ergonomie en aanzienlijk minder knoppen, en is echt gericht op de bestuurder. De Rio heeft een 7-inch touchscreen, gekoppeld aan een audiosysteem met zes speakers. Het infotainmentsysteem is leverbaar met Android Auto™- (5.1 of hoger) of Apple CarPlay™-ondersteuning (iPhone 5 of nieuwer). Hiermee zijn ook persoonlijke smartphoneapplicaties, zoals navigatie-, muziek- en SMS-diensten, optimaal te benutten in de auto.

De Kia Rio is daarnaast de eerste auto in het B-segment met zowel vóór- als achterin een USB-aansluiting, waarmee een koppeling kan worden gemaakt met het infotainmentsysteem.

Volop innovaties
De Kia Rio is leverbaar met een smart key met start/stop knop, verwarmbare voorstoelen, een verwarmbaar stuurwiel, regensensor en automatisch inschakelend dimlicht. Ook cruise control met snelheidsbegrenzer en parkeerassistentie achter met achteruitrijcamera zijn leverbare mogelijkheden.

Ook aan nieuwe veiligheidssystemen geen gebrek. De nieuwe Rio is onder andere standaard uitgerust met een voertuigstabiliteitssysteem en een elektronisch stabiliteitsprogramma. Verder is de Rio de eerste auto in het B-segment met automatische noodremassistentie met voetgangersherkenning. Dit systeem maakt gebruik van radartechnologie en wordt gekoppeld aan de rijbaanassistentie, die de bestuurder erop attendeert als de auto de rijstrook dreigt te verlaten zonder richting aangeven.

Krachtige motoren
Kia biedt voor de nieuwe Rio in Nederland (vooralsnog) de keuze uit vier motoren, waaronder de nieuwe, driecilinder turbobenzinemotor 1.0 T-GDi, leverbaar met 73 kW (100 pk) of 88 kW (120 pk). Voor dieselrijders maakt Kia de Rio in Nederland beschikbaar met een 1.4 dieselmotor, met 52 kW (70 pk) of 66 kW (90 pk). (Uitgebreide technische specificaties vindt u in de bijlage.)

Meer gevoel op de weg
Ook een nog prettiger, aantrekkelijker rijgedrag is onderdeel van het nieuwe Rio-pakket. De ontwikkelingsafdeling van Kia heeft een wendbaarder en alerter onderstel gerealiseerd, dat meer comfort biedt. Het onderstel werd compleet herzien en voorzien van onder andere; een McPherson-voorwielophanging en een torsiebalk voor de achteras. Deze veranderingen zorgen voor meer rijplezier, door een directere besturing en meer gevoel op de weg.

Succesvol ontwerp
De Kia Rio is wereldwijd het bestverkopende model van Kia. Alleen al in 2015 verkocht Kia wereldwijd meer dan 473.000 exemplaren. Vorig jaar waren dat er in Europa nog meer dan 64.000 exemplaren, goed voor 17% van de totale Europese Kia-verkopen. Kia verwacht dat de nieuwe Rio in het eerste verkoopjaar meer dan 100.000 Europese kopers zal aantrekken.

De vierde generatie Kia Rio is ontworpen in de designcentra van Kia in Duitsland en Californië, in nauwe samenwerking met het hoofddesigncentrum van Kia in Namyang, Zuid-Korea. Kia produceert de Rio in de Sohari-fabriek in Zuid-Korea. De introductie op de Nederlandse markt vindt plaats in het eerste kwartaal van 2017. Informatie over uitrustingsniveaus en prijzen maakt Kia in een later stadium bekend.

Geef een antwoord