Kia

Consumentenbond bevestigt betrouwbaarheid Kia

Kia is dit jaar de sterkste stijger in de lijst van betrouwbaarste automerken die wordt samengesteld door de Nederlandse Consumentenbond. De lijst is het resultaat van de jaarlijkse online automankementen-enquête onder duizenden leden van deze vereniging. Kia steeg van een tiende plaats in 2015 naar podiumplaats 3 dit jaar, met een gemiddelde score van 7,9. Kia laat daarmee Duitse en Franse automerken ruim achter zich.

De jaarlijkse automankementen-enquête van de Consumentenbond is een online enquête onder eigenaren van auto’s van maximaal tien jaar oud, over mankementen die in het afgelopen jaar zijn voorgekomen. Alle gegevens zijn per merk en type auto opgeteld en als gewogen gemiddelde meegenomen in het onderzoek, zodat een goedverkopende auto toch vergeleken kan worden met een auto die veel minder is verkocht.

Alle meegenomen Kia’s in het onderzoek worden zonder uitzondering als uiterst betrouwbare auto’s ervaren door de leden van de Consumentenbond. Als uitschieter geldt de huidige Kia Cee’d familie, die een score behaalt van 8,9.

Scores Kia-modellen (van klein naar groot)
Kia Picanto (2011-heden) Score: 8,7
Kia Rio (2011-heden) Score: 7,8
Kia Cee’d (2007 – 2012) Score: 6,4
Kia Cee’d (2012-heden) Score: 8,9
Kia Venga Score: 7,3
Kia Carens Score: 7,6
Kia Sportage (2010-heden) Score: 8,2

Winnaar onafhankelijk kwaliteitsonderzoek J.D. Power
Eerder dit jaar behaalde Kia een historisch resultaat in het gerespecteerde kwaliteitsonderzoek van J.D. Power. Van de 33 onderzochte merken kwam Kia uit de bus als merk met de minste problemen. Het was voor het eerst in 27 jaar dat er geen premiummerk op de eerste plaats stond.

Standaard 7 jaar garantie
Als blijk van vertrouwen in zijn eigen producten levert Kia elke auto standaard met een ongekend lange garantie van zeven jaar of 150.000 km: geen enkel ander automerk biedt een vergelijkbare garantie.

Geef een antwoord