Kia

Unieke pilot: Kia in de huiskamer

Kia is in Nederland een absoluut unieke pilot gestart, de ‘Kia Live Showroom’. Doel is om consumenten een nieuwe beleving te bieden, waarbij zij zich thuis vanuit de huiskamer ‘live’ kunnen oriënteren op de modellen van Kia. Consumenten kunnen tijdens de pilot in december een bezoek brengen aan de digitale ‘live showroom’, waarin alle huidige Kia-modellen staan opgesteld en de consument ‘real time’ wordt rondgeleid door één van de Kia-medewerkers.

Geen verkooppraatjes maar enkel en alleen Kia-gastheren en gastvrouwen die bezoekers een nieuwe beleving en manier van oriënteren ook ná sluitingstijd van de Kia-dealer willen bieden. De Kia-medewerkers maken gebruik van een camera en microfoon zodat zij het gewenste model volledig kunnen presenteren en vragen van de consument kunnen beantwoorden. De bezoeker bepaalt wat hij of zij wil zien en is volledig zelf in de lead.

“Bij Kia zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om ons merk en onze modellen te presenteren en de klant centraal te stellen”, aldus Kim Kreber, Director Marketing bij Kia Motors Nederland. “Consumenten oriënteren zich steeds meer via digitale kanalen op een tijdstip dat het hen uitkomt. Met de Live Showroom maken wij die digitale oriëntatie nu nog persoonlijker en bieden wij consumenten de kans om de auto’s vanuit de luie stoel ‘live’ te ervaren. Daarnaast kun je ter plekke alle vragen stellen en heb je het gevoel dat je echt in de showroom bent. Deze pilot bevindt zich nu echt nog in een beginfase, maar wij zijn heel benieuwd naar de reacties van consumenten. Als het een succes blijkt willen wij er zeker een vervolg aan geven.”

Openingstijden
De eerste online autoshowroom van Nederland is te bezoeken via kia.com/liveshowroom. Na het ingeven van de naam wordt de bezoeker door een Kia-gastheer of – vrouw welkom geheten. Daarna volgt een rondleiding door de showroom en een presentatie van het gekozen Kia-model. De Kia Live Showroom is geopend tot en met 23 december  op de woensdag, donderdag en vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur.

One thought on “Unieke pilot: Kia in de huiskamer

Geef een reactie