Lexus

Nieuwe Lexus RX beschermt voetgangers het beste van alle grote premium SUV’s

De nieuwe Lexus RX is door Euro NCAP beloond met de maximale veiligheidsscore van 5 sterren. De behaalde testresultaten liggen bovendien ver boven het vereiste minimum dat gesteld wordt aan de maximale score. Hiermee is de nieuwe Lexus RX een van de veiligste auto’s in zijn klasse.

Met een score van 79 procent biedt de nieuwe Lexus RX de beste voetgangersbescherming van alle grote premium SUV’s die Euro NCAP tot nu toe testte, waaronder de Audi Q7 en Volvo XC90. De overige scores zijn:

• 91% voor de bescherming van volwassenen
• 82% voor de bescherming van kinderen
• 77% voor de aanwezige veiligheidssystemen (‘Safety Assist’)

Eervolle vermelding
Wat betreft de veiligheid van voetgangers is er een eervolle vermelding voor de bescherming van de benen en het bekken. De bescherming van het hoofd beoordeelt Euro NCAP als goed. De uitzonderlijk hoge score qua voetgangersbescherming is des te opvallender omdat het standaard Pre-Crash System met voetgangersdetectie niet in de beoordeling is meegenomen; dergelijke actieve veiligheidssystemen tellen pas vanaf volgend jaar mee.

One thought on “Nieuwe Lexus RX beschermt voetgangers het beste van alle grote premium SUV’s

Geef een antwoord