Kia

Nieuwe president Kia Motors Europe zet krachtig in op verdere uitbouw marktpositie

Yong Kew Park is aangesteld als nieuwe president van Kia Motors Europe. Vanuit het hoofdkwartier van Kia Motors Europe in Frankfurt neemt hij de leiding op zich om de verdere uitbouw van business en verkoopgroei in Europa te realiseren. President Park neemt meer dan dertig jaar ervaring bij Kia en veel kennis van het concern en de producten mee naar deze managementfunctie.

President Park werkte tot voor kort bij Kia Motors Russia. Daar was hij sinds 2016 president. Onder zijn leiding groeide het marktaandeel van Kia in Rusland naar meer dan 10 procent – het hoogste van alle buitenlandse merken die in deze markt actief zijn. President Park heeft voordien diverse andere posities bekleed, waaronder Head of Sales bij Dongfeng Yueda Kia Motor Co in China in 2015 en 2016. Verder was hij president van Kia Motors in Centraal- en Zuid-Amerika van 2012 tot 2014, Chief Executive Coordinator bij Kia Motors America in 2011 en Regional Manager voor Kia Motors in Afrika en het Midden-Oosten tussen 2007 en 2010.

President Park neemt bij Kia Motors Europe de functie over van Ho Sung Song, die eerder is gepromoveerd naar de functie van Executive Vice President en Chief Operating Officer van de nieuwe Global Operations Division bij het hoofdkwartier van Kia Motors Corporation in Seoul.

In reactie op zijn nieuwe positie zegt President Park: “Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik wereldwijd zeer veel ervaring heb kunnen opdoen bij Kia. Dat is voor mij van zeer groot nut om snel inzicht te krijgen in de business hier en de bredere markt. Ik kom bij Kia Motors Europe in een zeer uitdagende fase voor het concern, met een reeks nieuwe modellen die de resultaten naar nieuwe recordhoogtes kunnen stuwen. Ik heb het volste vertrouwen dat de ervaring die ik inbreng, zal helpen bij verdere uitbouw van de marktpositie van Kia in Europa.”

De Europese verkopen van Kia zijn dit jaar gestegen naar een totaal van 364.924 eenheden*, wat neerkomt op een stijging van 8,1 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Kia heeft in Europa nu een marktaandeel van 3,0 procent, een groei ten opzichte van de eerste negen maanden van 2016, toen het marktaandeel nog 2,9 procent bedroeg.

*Bron: ACEA, EU28 + EFTA-statistieken, januari tot en met september 2017.

Geef een antwoord