Kia

Kia Sportage valt opnieuw in de prijzen

De Kia Sportage is opnieuw in de prijzen gevallen. In het Duitse J.D. Power betrouwbaarheidsonderzoek noteerde de Kia Sportage de minste gebreken van 68 onderzochte modellen. De overwinning in het gerenommeerde onderzoek komt slechts enkele weken nadat de Sportage de 100.000 kilometer lange duurtest van Auto Motor und Sport foutloos wist te voltooien – voor het eerst in de geschiedenis van het Duitse automagazine.

Eind juni eindigde de Sportage ook als eerste in zijn segment tijdens de Noord-Amerikaanse J.D Power Initial Quality test. Nu kan het model ook de Duitse J.D Power betrouwbaarheidstest op zijn naam schrijven. Met 45 gebreken per 100 auto’s kwam de Sportage als beste uit de bus van alle 68 deelnemende modellen van 24 merken. Het bestverkochte Kia-model in Europa liet de nummer twee zelfs met 13 punten achter zich.

Gebaseerd op ervaringen Sportage-rijders
De onderzoeksresultaten van het gerenommeerde J.D. Power, dat in 1968 in de Verenigde Staten werd opgericht, zijn gebaseerd op de antwoorden van ruim 15.000 automobilisten. Alle deelnemers zijn gemiddeld twee jaar in het bezit van hun auto en krijgen vragen in verschillende categorieën voorgeschoteld.
Ook in het Noord-Amerikaanse J.D. Power kwaliteitsonderzoek, dat eind juni dit jaar werd gepubliceerd, kwam Kia sterk uit de bus. Van de 33 onderzochte merken bleek het Koreaanse merk het meest betrouwbaar. De Sportage en Soul eindigden als eerste in hun segment en de Rio en Sorento zaten in de top drie in hun segmenten.

Geef een reactie