Kia

Stijlvolle nieuwe Kia Optima met hoogwaardig interieur en geavanceerde technologieen

Kia onthult op 15 september aanstaande tijdens de Frankfurt International Motor Show (IAA) de Europese versie van de compleet nieuwe Kia Optima. De vierde generatie Optima wordt in het vierde kwartaal van 2015 leverbaar in Europa. Hij onderscheidt zich door een modern, nieuw uiterlijk, een gedurfd  interieurdesign met meer ruimte, nieuwe technologieën en zuinige motoren.

De compleet nieuwe Optima behoudt de sportieve en dynamische lijnen die hem tot zo’n succes hebben gemaakt in Europa. Tegelijkertijd zet hij qua design een grote stap voorwaarts om een nóg bredere doelgroep aan te spreken. Onder het toeziend oog van Peter Schreyer, President en Chief Design Officer van Kia Motors, kreeg de Optima een evolutionaire, nieuwe styling met moderne details en scherpe lijnen. Daardoor oogt de sedan niet alleen langgerekter, maar heeft hij ook een grotere aanwezigheid op de weg. Het resultaat is een multifunctionele en sportieve sedan die in alle dimensies is gegroeid (wielbasis en lengte beide +10 mm, breedte +25 mm en hoogte +10 mm). Naast deze sedan wordt de Optima-serie in de toekomst verder uitgebreid met een nieuwe carrosserievariant, geïnspireerd door het SPORTSPACE studiemodel.

Modern interieur met hoogwaardige materialen
De toegenomen exterieurafmetingen van de nieuwe Optima zijn van positieve invloed op het nieuwe interieur. Meer hoofd-, schouder- en beenruimte zorgen voor een nog hoger comfort voor de inzittende inclusief een ruimere bagageruimte van 510 liter. Het interieur van de Optima oogt en voelt modern aan. Het horizontaal ontworpen dashboard en de brede middenconsole versterken het gevoel van ruimte. Daarnaast is het interieur voorzien van kwalitatief hoogwaardige materialen zoals zachte kunststoffen, een hoogwaardige bekledingsstof en lederen bekleding.

50% sterkere carrosserie en nieuwe veiligheidsvoorzieningen
In de carrosserie van de nieuwe Kia Optima zijn meer ultrasterke staalsoorten verwerkt. Dit resulteert in 50% hogere torsiestijfheid, wat leidt tot een aanzienlijk verbeterde rijervaring. De passieve veiligheid is ook verder toegenomen dankzij standaard zeven airbags: twee voorairbags, een knieairbag voor de bestuurder, twee zijairbags en twee gordijnairbags.

Daarnaast krijgt de nieuwe Optima een flinke reeks aan geavanceerde voorzieningen om een aanrijding te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Naast het standaard voertuigstabiliteitssysteem (VSM) van Kia bestaat het aanbod aan assistentiesystemen uit adaptieve cruise control (SCC), actief rem systeem (AEB), actieve rijbaanassistentie (LKAS), grootlicht assistentie (HBA), snelheidsborden herkenning (SLIF), dodehoekhoekdetectie (BSD), kruisend verkeersdetectie achter (RCTA) en een 360° omgevingsmonitor met vier camera’s.
NewKiaOptima-interior2

Meer souplesse en dynamiek
Een verbetering van de rijeigenschappen en handling vormde een topprioriteit voor het ontwikkelingsteam van Kia. Het rijcomfort en de stabiliteit in combinatie met de wendbaarheid en dynamiek onderstrepen het sportieve design. Dankzij een lichter en stijver chassis verwerkt de volledig onafhankelijke ophanging vibraties en hobbels moeiteloos, zonder het rijcomfort voor de inzittenden negatief te beïnvloeden.

Euro 6 dieselmotor en plug-in hybride-aandrijving op termijn
De voorwielaangedreven nieuwe Optima wordt leverbaar met een Euro 6 dieselmotor. De 1.7 liter CRDi unit levert nu 104 kW/141 pk aan vermogen, een koppel van 340 Nm en reageert nu nog sneller op gaspedaalimpulsen. Bovendien is de CO2-emissie met 14% gereduceerd tot 110 g/km (in combinatie met de handmatige transmissie en Kia’s brandstofbesparende stop/start systeem). Naast een handgeschakelde zesversnellingsbak wordt de Optima 1.7-liter CRDi voor het eerst ook leverbaar met de nieuwe zeventraps DCT-transmissie met dubbele koppeling. Naast het snellere en meer sportieve opschakelen zorgt de DCT-versnellingsbak voor een 40 g/km lagere CO2-uitstoot. In vergelijking met de voorgaande zestraps automaat is dat een besparing van 25% voor de nieuwe Optima.

Aanvullende aandrijflijnen worden momenteel ontwikkeld, waaronder een zeer efficiënte plug-in hybride versie en de allereerste high-performance sedan in Europa.

Kia Connected Services en draadloos opladen smartphones
Verder debuteren in de nieuwe Kia Optima tal van nieuwe, geavanceerde technologieën verdere toename van het comfort en gebruiksgemak. Een voorbeeld is  het nieuwste audiovisuele navigatiesystemen (AVN) van Kia met een 7 of 8 inch touchscreen infotainmentsysteem.

Onderdeel van het AVN-systeem is het Kia Connected Services-pakket, met in samenwerking met TomTom onder andere live verkeersupdates, waarschuwingen voor snelheidscamera’s, lokale interessante locaties en weerupdates. Voor Optima-rijders is het systeem zeven jaar lang gratis.

Andere optionele highlights zijn een 590 watt Harman Kardon Premium Sound systeem met 10 speakers, een externe versterker en Clari-Fi MP3 restoration technologie evenals een nieuw 5W draadloos oplaadsysteem voor smartphones in de middenconsole.
NewKiaOptima-interior1

Verkoopstart vanaf Q4 2015
De nieuwe Kia Optima wordt in Europa vanaf het vierde kwartaal van 2015 leverbaar met 20% bijtelling inclusief de unieke 7 jaar garantie.

Geef een reactie