Kia

Nieuwe Kia Sportage vanaf februari in Nederland

Kia start 2016 in stijl met de nieuwe Kia Sportage, die vanaf februari bij de Nederlandse Kia-dealers staat. Een nieuw design en een interieur waarin kwaliteit de boventoon voert zijn de direct zichtbare highlights. Daarnaast verrast de Sportage met nieuwe motoren, een aanzienlijk verbeterd rijgedrag, geavanceerde technologieën, een breed aanbod aan uitvoeringen en een scherpe prijsstelling vanaf € 25.995,-.

De vierde generatie van de Kia Sportage bouwt verder op het succes van zijn voorganger. De nieuwe Sportage heeft een gedurfd uiterlijk met sportieve trekken. Het front markeert de grootste verandering in het design. De koplampen zijn niet langer geïntegreerd in de grille, maar lopen rond de hoeken door in de wielkasten. De bredere ‘tijgerneus’ grille maakt de Sportage echter direct herkenbaar maakt als lid van de Kia-familie.

Het nieuwe interieur is voorzien van een fris, modern design, zacht aanvoelende materialen en mat-chromen accenten Een combinatie die het hoge kwaliteitsniveau onderstreept. Andere highlights van de nieuwe Kia Sportage zijn de praktische bruikbaarheid en een uitgebreide reeks aan comfort- en veiligheidsvoorzieningen. Voorbeelden zijn het autonome remsysteem (AEB), actieve rijbaanbegeleiding, adaptieve koplampen, dodehoekdetectie, grootlichtassistent, een slimme automatische achterklep, snelheidsbordenherkenning, een draadloos oplaadstation voor smartphones, het JBL Premium Sound System en een navigatiesysteem met achteruitrijcamera inclusief TomTom Live Services.

03-Kia-Sportage

Krachtige en zuinige motoren, nieuwe DCT7-transmissie
Voor de aandrijving biedt de nieuwe Kia Sportage keuze uit twee diesel- en twee benzinemotoren. Voor dieselaars zijn dat de handgeschakelde, voorwielaangedreven 1.7 CRDi met 85 kW/115 pk en de 2.0 CRDi met 136 kW/185, gekoppeld aan een zestraps automaat en 4WD. Op benzinegebied blijft de handgeschakelde 1.6 GDi met 97 kW/132 pk de basismotor, zij het nu met een lagere CO2-waarde.

Daarnaast is de Sportage voor het eerst ook leverbaar met de nieuwe 1.6 T-GDi turbo benzinemotor, naar wens met 2WD- of 4WD-aandrijving. De nieuwe 1.6-liter T-GDI benzinemotor wordt al geleverd in de Kia cee’d GT en pro_cee’d GT, maar werd speciaal voor de Sportage aangepast. Het downsizen van motoren heeft bij Kia alle aandacht en daarom werd de 2.0 GDI uit de vorige generatie Sportage opgevolgd door de nieuwe 1.6 T-GDI, die overigens exclusief  is voorbehouden aan de nieuwe GT-Line-uitvoeringen. Naast een handgeschakelde zesbak is hij ook te combineren met de nieuwe DCT7-transmissie met dubbele koppeling.

Bijkomend voordeel van de nieuwe en vernieuwde benzine- en dieselmotoren voor Sportage-kopers is het aanzienlijk hogere (+200 kg) trekvermogen. Dat varieert nu van 1.400 tot maar liefst 2.250 kg.

Nieuwe GT-Line-versies voor extra sportiviteit
Qua uitvoeringen is er voor Sportage-kopers volop keuze. Zes duidelijke en complete uitrustingsniveaus zorgen in alle gevallen voor een passend aanbod aan luxe- en comfortabele voorzieningen. Aan de basis staat de EconomyLine, gevolgd door de DynamicLine, DynamicPlus Line, ExecutiveLine en de sportieve  topversies GT-Line en GT-PlusLine. Deze laatste twee zijn geheel nieuw voor de Sportage en verdienen extra aandacht.

De GT-Line is ontworpen voor liefhebbers van sportieve looks. Opvallende kenmerken zijn onder meer LED-icecube mistlampen, sportieve hoogglans zwarte grille, skidplates in zilverkleur, satijnchromen details en raamlijsten, 19” velgen en een dubbele uitlaat. Interieur highlights zijn bijvoorbeeld de lederen GT-Line bekleding, een zwarte hemel, aluminium pedalen en het Drive Mode Select-systeem. De GT-PlusLine voegt daar vervolgens nog tal van begeerlijke extra’s aan toe waaronder een navigatiesysteem met achteruitrijcamera en TomTom Live Services, een JBL Premium Sound System, Xenon-koplampen met dynamische bochtverlichting, een panoramisch schuif-/kanteldak en tal van andere features.

01-Kia-Sportage

In februari bij de dealer
Vanaf februari 2016 staat de nieuwe Kia Sportage bij de dealer. Daar is hij nu overigens al te bestellen. Prijzen beginnen bij € 25.995,- voor de 1.6 GDi EconomyLine. Voorzien van de nieuwe 1.6 T-GDi in combinatie met de GT-Line-uitrusting is de Sportage er vanaf € 35.995,-. Dieselen kan eveneens vanaf € 35.995,-, met de Sportage 1.7 CRDi DynamicLine.

One thought on “Nieuwe Kia Sportage vanaf februari in Nederland

Geef een antwoord