Volkswagen

Verjaardag van een icoon: productiestart Volkswagen Kever 70 jaar geleden

Kort na de eerste Kerstmis aansluitend op het einde van de Tweede Wereldoorlog in 1945 rolde de eerste Volkswagen Type 1 – beter bekend onder de naam Kever, waarvan sindsdien meer dan 21 miljoen exemplaren werden verkocht – van de productielijn. Eind 1945 stond de teller echter pas op 55 geproduceerde auto’s. De start van de massaproductie was een bijzonder geïmproviseerde onderneming, en een tekort aan materialen zorgde in de maanden daarop opnieuw voor vele onderbrekingen. Toch waren de eerste exemplaren van de Kever een visueel symbool van hoop: een nieuw begin voor de autofabriek in Wolfsburg onder Brits gezag.

One thought on “Verjaardag van een icoon: productiestart Volkswagen Kever 70 jaar geleden

Geef een reactie